U bevindt zich hier: Home » Opleiding wijkverpleegkundige

Opleiding wijkverpleegkundige

Wil jij de kwaliteit van zorg in de wijk verbeteren?

Ben jij op zoek naar een geschikte vervolg opleiding voor wijkverpleegkundigen?

De veranderingen in de wijkzorg vragen continu om nieuwe manieren van werken voor wijkverpleegkundigen. Een belangrijke pijler blijft (integraal) samenwerken in de wijk. Goed samenspel tussen wijkverpleegkundigen en de wijk teamleden zorgt voor excellerende teams. Sinds 2015 is het vak wijkverpleegkundige continu doorontwikkeld. De wijkverpleegkundige krijgt een steeds grotere rol op diverse belangrijk gebieden in de wijkzorg. Denk hierbij aan de kwaliteitsbevordering, de inzet van wijkleiderschap, integrale ketenzorg en intercollegiale toetsing. Een nieuwe professionaliseringsslag is hiervoor onmisbaar. Daarom komt KMBV met een vervolgopleiding voor wijkverpleegkundigen, die willen doorgroeien en hun huidige rol verder willen professionaliseren.

NIEUW: post HBO opleiding Wijkverpleegkundig meesterschap
SBW scholing, advies & interim management en KMBV bundelen hun expertise, succesvolle trajecten en de visie omtrent de ontwikkeling van de wijkverpleegkundige voor de toekomst in een nieuwe opleiding. Het programma Wijkverpleegkundig meesterschap, post HBO. De zorgorganisatie verbetert hiermee de kwaliteit van zorg in de wijk en zorgt voor het binden en boeien van haar wijkverpleegkundigen. Een unieke samenwerking op het gebied van opleiden in de wijk! Thema’s als duaal leiderschap, autonomie van de wijkverpleegkundige, professionalisering van het vak en doorgroeimogelijkheden staan centraal.

Opleiding wijkzorg en wijkverpleging - Opleidingsinstituut KMBV

NIEUWE OPLEIDING

Wijkverpleegkundig Meesterschap

Zoals gezegd hebben SBW en Opleidingsinstituut KMBV de handen ineen geslagen en bieden samen een nieuwe post-hbo opleiding: Wijkverpleegkundig Meesterschap. Met de focus op kwaliteitsbevordering en leiderschap in de wijk. De opleiding biedt wijkverpleegkundigen de kans hun expertise verder te verdiepen, zichzelf te professionaliseren en door te groeien in hun rol als wijkverpleegkundige.

Door veranderingen in het zorglandschap zijn de accenten voor wijkverpleegkundigen verder verschoven. Om de nieuwe, benodigde professionaliseringsslag te maken is meer nodig dan een reguliere verpleegkundige basisopleiding in de wijk. Het Wijkverpleegkundig Meesterschap biedt wijkverpleegkundigen nieuwe perspectieven, persoonlijke- en actuele inzichten en verdieping. De opleiding richt zich op ambitieuze en vakbekwame deelnemers die hun professionaliteit willen verdiepen en verbreden. Met als doel de zorg ten behoeve van de cliënt in de wijk te verbeteren door het versterken van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. Binnen en buiten de organisatie.

Deze post-hbo opleiding is uniek in Nederland en bedoeld voor wijkverpleegkundigen die zich na hun bacheloropleiding verder willen ontwikkelen en profileren als rolmodel.

Maatwerkprogramma’s

KMBV biedt trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, voor wijkteams of samen met andere zorgorganisaties. Van meesterschap wijkverpleegkundige tot procesbegeleider intercollegiale toetsing, zowel open als incompany trainingen.

De (wijk)zorg verandert continu. Van de wijkverpleegkundige wordt steeds een nieuwe rolinvulling verwacht. Je bent bewaker van kwaliteit en preventiezorg, je hebt inzicht in vergoedingen en bent een ambassadeur van je vak.

Diverse incompany mogelijkheden

 • Wet zorg en dwang

 • Werken met Omaha

 • Leren en ontwikkelen in de wijk

 • Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk

 • Opleiding Triage

 • Opleiding tot trainer en toetser

 • Teamontwikkeling

 • Xperience learning dementie

 • Palliatieve zorg

 • Organisatie ontwikkeltrajecten

 • Aantoonbaar bekwaam

Meer weten of met ons in contact komen?

Neem voor meer informatie contact op met één van onze adviseurs. We staan je graag te woord om met je vragen te beantwoorden en met je mee te denken over de meest passende training(en).