Over KMBV. Wie zijn we?

Betere zorg door ontwikkeling

Wij geloven dat kwaliteit van zorg altijd beter kan. Daar leveren we graag een bijdrage aan door het ontwikkelen van mensen en organisaties. Omdat we al ruim 30 jaar opleidingen verzorgen op het gebied van zorg en welzijn, kunnen we snel inspelen op de actuele thema’s en uitdagingen die de zorg en de samenleving bezighouden. Als strategisch opleidingspartner werken we in en door alle lagen van zorg- en welzijnsorganisaties en leiden we jaarlijks duizenden zorgprofessionals in Nederland op. Vanuit ziel en zakelijkheid ontwerpen en realiseren we grootschalige ontwikkeltrajecten op maat en bieden we open opleidingen op het gebied van kwaliteit en zorgbeleving.

Opleidingsinstituut_KMBV

Zo zorgen we dat zorgprofessionals zich blijven ontwikkelen en optimale zorg kunnen leveren. We doen dit met een bewezen mix van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Zodat zij in hun dagelijkse werk bewuste keuzes kunnen maken die ertoe doen. En de doordachte daadkracht ontwikkelen die nodig is voor de uitdagingen in de zorg van vandaag en morgen. Met onze unieke aanpak faciliteren we de organisatie en verbinden we management en zorgprofessionals. Op die manier komen de verbeteringen ook echt tot uiting in de concrete zorg.

Wat doen we?

Zorgprofessionals klaar voor morgen. Daar draait het om in onze trajecten en leergangen. We stellen je in staat de vernieuwende inzichten, vakkennis en impactvolle ervaringen die je bij ons opdoet te verbinden aan je eigen praktijk situatie. Zodat je ook anderen, binnen je zorgorganisatie en in de samenleving, weet te inspireren tot excellerende kwalitatieve zorg. Dit doen we zowel door het organiseren van open opleidingen, als incompany opleidingen.

Wat betekent KMBV?

Opleidingsinstituut KMBV is in 1991 opgericht door de Vereniging Directeuren Zorginstellingen en het toenmalige Ministerie van VWS. De letters staan voor Kwaliteitsbevordering Management en Bestuur Verzorgingshuizen. In 1997 is het verzelfstandigd. Gaandeweg heeft KMBV zich toegelegd op het opleiden van zorgprofessionals en het ontwikkelen van zorgorganisaties. De bestuurders en toezichthouders laten zich nu veelal opleiden door zusterorganisatie Avicenna Academie voor Leiderschap.

Kenmerken van Opleidingsinstituut KMBV

 • Afgestemd op basis van nieuwste inzichten en ontwikkelingen
 • Uitvoering door ervaren praktijktrainers uit de zorg
 • Traint alleen wat nodig is met interactieve programma’s
 • Relevante casuïstiek en praktijkopdrachten
 • Certificering
 • BTW-vrij
 • Blended learning en accreditatie (in Kwaliteitsregister V&V) mogelijk
 • Zichtbare en blijvende prestatieverbetering
 • Specialisatie en maatwerk mogelijk
 • Evaluatiebeoordelingen gemiddeld een 8+
 • Empowered Learning visie

Professionele projectorganisatie

Opleidingsinstituut KMBV beschikt over jarenlange ervaring in het effectief en klantvriendelijk organiseren van diverse opleidingstrajecten. Vanuit onze klanten en deelnemers wordt de praktische toepasbaarheid, strakke planning en heldere taakverdeling voorafgaand aan trajecten hoog gewaardeerd.

Bekijk hier ons professionele team.