U bevindt zich hier: Home » Individuele coaching

Individuele coaching

voor zorgprofessionals, teamcoaches / managers en bestuurders

Verdieping, borging en verankering van je eigen leervraag, nieuwe inzichten en perspectieven én de vertaling naar jouw eigen gedrag, zowel in je werk als in de rest van je leven, staan in al onze trajecten centraal. Ook tijdens onze individuele coachtrajecten word je geïnspireerd en uitgedaagd om in korte tijd flinke groei door te maken. Onze aanpak sluit aan op jouw leerdoelen en ontwikkelwensen. In gezamenlijk overleg gaan we jouw coach hierop selecteren. De verschillende KMBV coaches hebben veel kennis van of ervaring met het werken in de gezondheidszorg. Al onze coaches zijn bovendien zorgvuldig geselecteerd en geassocieerd Meaningful Matters Coach. Dit houdt in dat de coaches bekend zijn met de uitgangspunten en werkwijze van Meaningful Matters en haar dochterlabels, en die van Opleidingsinstituut KMBV in het bijzonder. De coaches kennen de KMBV programma’s en streven een excellente dienstverlening en kwaliteit na.

Individuele coaching door Opleidingsinstituut KMBV biedt je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Onze individuele coachtrajecten bestaan uit 3-7 sessies verspreid over drie tot zes maanden. We bepalen dit in overleg met jou n.a.v. jouw intake-gesprek.

Extra: KMBV biedt jou graag een korting ter waarde van 10% van het door jou gevolgde coachtraject, die je kunt inzetten bij deelname aan één van onze open inschrijvingen. Ook inzetbaar voor open leergangen bij Avicenna of opleidingen bij de academie voor toezichthouders en commissarissen. Deze korting blijft 2 jaar geldig na de start van jouw coachtraject.

“Mijn coach had precies een goede balans tussen luisteren met volledige aandacht en mij de andere kant van het verhaal laten zien. Met een enorme helderheid en weinig woorden was zij in staat me mijn volgende stap te laten nemen. Haar energie zorgde dat ik me warm, welkom en veilig voelde, zodat ik mijn stappen ook echt durfde te zetten.”

KMBV - Betere zorg door ontwikkeling | Zorg opleidingen

Zorgprofessional

 • “Hoe geef ik beter mijn grenzen aan bij cliënten, collega’s en mijn leidinggevende?”
 • “Hoe ziet mijn loopbaan er in de toekomst uit?”
 • “Hoe vind ik mijn werkgeluk terug?”
 • “Hoe blijf ik mijn innerlijke drive voeden?”
 • “Hoe neem ik meer ruimte in tijdens (team)gesprekken en zeg ik wat ik echt belangrijk vind?”
 • Burn-out, ziekteverzuim /re-integratie, balans werk en privé, relaties en verlies.

Teamcoach/manager

 • “Hoe ga ik om met specifieke situaties met mijn medewerker/het team?”
 • “Hoe geef ik vorm aan mijn voorbeeldfunctie in tijden van onzekerheid, stress of anderszins?”
 • “Welke stijl van leidinggeven past bij mij en mijn werkcontext?”
 • “Wat is het effect van mijn communicatiestijl en kan ik stijlflexibiliteit ontwikkelen?
 • “Hoe zorg ik ervoor dat iedereen binnen mijn team zich gezien en gehoord voelt?”

Bestuurder

Voor bestuurders in de zorg bieden wij bestuurlijke leiderschapstrajecten via ons zusterlabel Avicenna Academie voor Leiderschap. Klik hier voor meer informatie.

 

Welke trajecten en coaches bieden we aan?

Jouw individuele coachtraject wordt altijd op maat gemaakt naar aanleiding van jouw specifieke ontwikkelvraag. Wil je samen met ons kijken naar de mogelijkheden die we jou kunnen bieden, neem dan contact met ons op. In een (live of telefonisch) intakegesprek onderzoek je de vraag achter jouw vraag en maken we een voor jou passend voorstel.

Onderstaande trajecten geven, naast bovengenoemde voorbeeldthema’s die kunnen spelen, een inkijk in wat we voor je kunnen betekenen. Het is uiteraard ook mogelijk om een combinatie van verschillende trajecten te maken om zo nog meer aan te sluiten bij jouw specifieke ontwikkelvraag.

Meer informatie?

Een individueel coachtraject is volledig toegespitst op het faciliteren van jouw groeisprong. We helpen je ontwikkelen, door het aanbieden van een mix van gedegen relevante kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Opdat je keuzes kunt maken die er echt toe doen.

Samen kijken we graag naar leervragen en -behoefte en stellen we een individueel, op maat gemaakt ontwikkelprogramma samen, dat je ondersteunt bij deze groei.