Triage

Triage

Een eenduidig en effectief triage beleid zorgt voor een reductie in de inzet van artsen en een betere zorg voor de cliënt. Door de KMBV-training Expert Triage, speciaal ontwikkeld voor thuiszorg, verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg of een revalidatieorganisatie, ontstaat er direct kwaliteitsverbetering van zorg, kennisverdieping en leiderschapsontwikkeling van de triage verzorgende of verpleegkundige. Door de unieke opbouw van de training ontstaat er een kruisbestuiving door de gehele zorgorganisatie omtrent effectief triageren. Diverse zorgorganisaties hebben aansluitend gekozen voor een train de trainer programma, zodat de door KMBV getrainde Expert Triage ook samenwerkende collega’s traint in het triageren vanuit hun eigen rol. De deelnemers ontvangen individueel de juiste handvatten om triage vaardigheden te vergroten.

Tijdens een op maat gemaakte incompany training wordt er gestart met het bespreken van de triage richtlijnen van de zorgorganisatie en bevat onder andere de volgende onderwerpen:

  • kennis ziektebeelden
  • klinisch redeneren: SBAR, EWS gecombineerd met praktische kennis over de eigen rol en verantwoordelijkheid
  • specifieke communicatie trainingen met inzet van eigen casussen en diverse rollenspellen

Er ontstaat er een vloeiend proces van nieuwe inzichten, gevolgd door interne verbetervoorstellen in procedures en samenwerking. Ook door het inzetten van de “eigen” specialist ouderenzorg of huisarts in dit scholingstraject ontstaat er verdieping in kennis en onderlinge samenwerking.

Bijzonderheden

  • Beoordelingen van deelnemers met gemiddeld 8.9
  • Diverse borgingsonderdelen mogelijk: vervolgmodules en train de trainer
  • Inzet eigen specialist
 

Trainingsduur

Minimaal 4 dagdelen. Dit is eventueel uit te breiden met vervolgverdiepingsdagen, train de trainer Expert triage en/of trainingen ziektebeelden.


Doelgroep

Verzorgenden en verpleegkundigen die triage (gaan) uitvoeren in de zorgorganisatie


Prijsopgave

Neem voor een prijsopgave contact met ons op via bovenstaande 'Contact' knop. We maken graag, geheel vrijblijvend, kosteloos een voorstel op maat.

“Ik vond de manier van leren heel leuk. Het hield mijn aandacht. De intonatie, methodes en persoonlijkheid van de docent zijn hier méér dan geschikt voor.
Trainingen/cursussen op deze manier zijn zeer welkom!”

Deelnemer incompany traject De Zorgcirkel

KMBV Betere zorg door ontwikkeling - Organisatie ontwikkeltrajecten