Incompany Opleiding Triage

Incompany Opleiding Triage

Een eenduidig en effectief triage beleid zorgt voor een reductie in de inzet van artsen en een betere zorg voor de cliënt. Door de KMBV-training Expert Triage, speciaal ontwikkeld voor thuiszorg, verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg of een revalidatieorganisatie, ontstaat er direct kwaliteitsverbetering van zorg en kennisverdieping op het gebied van de triage door verzorgenden of verpleegkundigen. Door de unieke opbouw van de training ontstaat er een kruisbestuiving door de gehele zorgorganisatie omtrent effectief triageren. De deelnemers ontvangen individueel de juiste handvatten om triage vaardigheden te vergroten.

Tijdens een op maat gemaakte incompany training wordt er gestart met het bespreken van de triage richtlijnen van de zorgorganisatie en bevat onder andere de volgende onderwerpen:

 • klinisch redeneren: SBAR, EWS, ABCDE
 • inzicht de eigen rol en verantwoordelijkheid in het triageproces
 • specifieke communicatie trainingen met inzet van eigen casussen en diverse rollenspellen

Er ontstaat er een vloeiend proces van nieuwe inzichten, gevolgd door interne verbetervoorstellen in procedures en samenwerking. Ook door het inzetten van de “eigen” specialist ouderenzorg of huisarts in dit scholingstraject ontstaat er verdieping in kennis en onderlinge samenwerking.

De training Expert Triage kan uitgebreid worden met aanvullende modules zoals:

 • vakverdieping anatomie en (patho)fysiologie
 • werken volgens de ABDE methode wanneer je als eerste zorgverlener ter plaatse bent na een melding
 • train de trainer
 • borgingsdagdeel

Bijzonderheden

 • Beoordelingen van deelnemers met gemiddeld 8.9
 • Maatwerk voor specifieke doelgroepen zoals dementie en gehandicaptenzorg mogelijk
 • Diverse borgingsonderdelen mogelijk: vervolgmodules en train de trainer
 • Inzet eigen specialist

Onze programma’s en trainingen Triage bieden een gedegen basis en een scala aan mogelijkheden voor diverse doelgroepen binnen jouw zorgorganisatie. Wij staan voor jouw klaar en denken graag met je mee naar een passend traject op maat. Neem vandaag nog contact met ons op.

 

Trainingsduur

Minimaal 4 dagdelen. Dit is eventueel uit te breiden met aanvullende modules.


Doelgroep

Verzorgenden en verpleegkundigen die triage (gaan) uitvoeren in de zorgorganisatie. Wil jij binnen jouw organisatie andere medewerkers in het acute zorgproces trainen? Neem dan contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.


Prijsopgave

Neem voor een prijsopgave contact met ons op via bovenstaande 'Contact' knop. We maken graag, geheel vrijblijvend, kosteloos een voorstel op maat.

“Ik vond de manier van leren heel leuk. Het hield mijn aandacht. De intonatie, methodes en persoonlijkheid van de docent zijn hier méér dan geschikt voor. Trainingen/cursussen op deze manier zijn zeer welkom!”

Deelnemer incompany traject De Zorgcirkel

Opleidingsinstituut KMBV_Open_opleiding_ervaringen