Btw-vrij opleiden

Opleidingsinstituut KMBV is sinds 1 juni 2010 als opleidingsinstituut vrijgesteld van btw, indien het de opzet en uitvoering van opleidingen betreft. Na een positief uitgevoerde audit door de onafhankelijke organisatie CPION is de vrijstelling door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) aan Opleidingsinstituut KMBV toegekend.

Btw-vrij opleiden - KMBV

Onderwijsinstelling

Een onderwijsinstelling is een juridische entiteit die rechtstreeks trainingen of opleidingen levert aan cursisten of zakelijke opdrachtgevers. Al sinds de oprichting van Opleidingsinstituut KMBV door VDZ Nederland en het Ministerie van VWS is de btw-vrijstelling van toepassing. Vanaf 1 juni 2010 worden conform de Europese btw-richtlijn alleen erkende onderwijsinstellingen btw-vrijstelling toegekend.

Is een onderwijsinstelling ingeschreven in het register, dan is die instelling daardoor een erkende instelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn. Die richtlijn bepaalt dat niet door de overheid bekostigd beroepsonderwijs met btw belast is, tenzij het wordt gegeven door een instelling die erkend is.