U bevindt zich hier: Home » Webinar ‘Van wijkverpleegkundige autonomie naar senioriteit, hoe dan?

Webinar 'Van wijkverpleegkundige autonomie naar senioriteit, hoe dan?'

Op vrijdag 2 juli heeft het webinar ‘Van wijkverpleegkundige autonomie naar senioriteit, hoe dan?’ plaatsgevonden. Dit webinar is hieronder terug te kijken.

De volgende onderwerpen zijn in dit webinar behandeld:

  • Wat gebeurt er actueel in de wijk? (start tot 11.51)
  • Duaal leiderschap, gedelegeerd leiderschap en lessons learned (vanaf 11.51 tot 36.50)
  • Wijkverpleegkundig leiderschap, meesterschap (vanaf 36.50 tot einde)

Alle vragen die gesteld zijn, zijn beantwoord tijdens het webinar.

Nieuw: Leergang Wijkverpleegkundig Meesterschap

Sinds 2015 is het vak van wijkverpleegkundige continu doorontwikkeld. Door veranderingen in het zorglandschap zijn de accenten voor wijkverpleegkundigen verder verschoven. Om de nieuwe, benodigde professionaliseringsslag te maken is meer nodig dan een reguliere verpleegkundige basisopleiding in de wijk.

SBW en Opleidingsinstituut KMBV hebben de handen ineen geslagen en bieden een nieuwe post-hbo opleiding: Wijkverpleegkundig Meesterschap. Met de focus op kwaliteitsbevordering en leiderschap in de wijk.

Na afronding van deze opleiding zijn de deelnemers Wijkverpleegkundig Meester. Ze zijn in staat om als autonome professional de juiste zorg voor cliënten te organiseren, sturen gericht en aantoonbaar op resultaten en weten hoe ze de teamleden optimaal kunnen inzetten en coachen. Ze zijn in staat hun eigen wijk te analyseren en met samenwerkingspartners wijkgerichte preventie te organiseren. Ze zijn voor in- en externe stakeholders een vakbekwame en betrouwbare partner.

Meer weten of met ons in contact komen?

Neem voor meer informatie contact op met één van onze adviseurs. We staan je graag te woord.