Verpleegtechnische Vaardigheden

Verpleegtechnische Vaardigheden

Een belangrijk onderdeel van het werk van verpleegkundigen en verzorgenden IG is het uitvoeren van de voorbehouden en risicovolle handelingen. Sommige vaardigheden voeren ze regelmatig uit en andere incidenteel. Zorgprofessionals zijn zelf verantwoordelijk om hun bekwaamheid op peil te houden. Zorgorganisaties zorgen soms voor trainingsgelegenheid, maar een slager keurt ook niet altijd zijn eigen vlees. Door krapte op de arbeidsmarkt ontstaat een tekort aan interne trainers en toetsers. Daarom is het passend om onze ervaren trainers en toetsers hiervoor in te schakelen.

Wij zorgen voor de totale organisatie, accreditatie en certificering. Elke training is een blended learning training, zodat er tijdens de praktijklessen zo veel mogelijk wordt geoefend. Het is hierbij ook mogelijk om e-learning via ons af te nemen. De toetsing vindt in overleg aansluitend na de training plaats of als apart toetsmoment.

Ons bijzondere aanbod bevat onder andere:

Organiseren interne skillsdagen
In co-creatie worden maatwerk skillsdagen georganiseerd voor grote groepen.

Hoogcomplexe vaardigheden
Wij zijn al jaren de enige opleider die specialistische teams, wijkverpleegkundigen en intramurale ambulante teams trainen en toetsen op hoogcomplexe vaardigheden. Dit gebeurt in specifieke open leergangen, maar ook in op maat gemaakte incompany trainingen.

Toetsen van verpleegtechnische vaardigheden
Alleen toetsen van verpleegtechnische vaardigheden door de toets assessoren van zorgprofessionals of de interne toetsers van de zorgorganisatie is uiteraard mogelijk. Wij inventariseren de toetsvraag, organiseren de toetsing en zorgen voor accreditatie en certificering.

Wondzorg
Het niet goed behandelen van een wond kan soms tot ernstige complicaties leiden, tot aan amputatie toe. Vooral bij complexe wonden, zoals bijvoorbeeld decubitus, is juiste wondzorg en onderzoek naar de oorzaak van een wond essentieel voor een goed herstel. Wondverzorging vraagt om specifieke kennis en vaardigheden van de zorgprofessional. Onze experts zorgen voor maatwerk trainingen voor verzorgenden en verpleegkundigen.

Medicatie toedienen
Deze training voor niveau 2,3 en begeleiders is in de huidige krappe arbeidsmarkt essentieel. De opleiding bestaat uit een blended learning programma. Na het volgen van de training zijn deelnemers direct breder inzetbaar in de zorg.  In overleg met de zorgorganisatie worden de onderdelen geselecteerd waarop getraind gaat worden.

 

Trainingsduur

Alle verpleegtechnische vaardigheden incompany trajecten worden op maat gemaakt. De trainingsduur wordt op basis van de vraag bepaald.


Doelgroep

Helpenden, ondersteuners, begeleiders, verzorgenden (IG) en verpleegkundigen.


Prijsopgave

Neem contact met ons op via bovenstaande 'Contact' button. We maken graag, geheel vrijblijvend, kosteloos een voorstel op maat.

“Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het traject. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid.”

Afdeling Opleiden Humanitas DMH

Opleidingsinstituut KMBV ervaringen