Training passende zorg rondom het levenseinde in de VG sector

Training passende zorg rondom het levenseinde in de VG sector

De incompany Training passende zorg rondom het levenseinde is interessant voor iedereen die werkzaam is in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Zorg rondom het levenseinde is een belangrijk onderdeel van het werk van de begeleiders van cliënten met een (licht) verstandelijke beperking. Het ontbreekt echter vaak aan inhoudelijke kennis op dit gebied om proactief echt passende zorg rondom het levenseinde te bieden.

Na deze unieke training zijn de medewerkers van jouw organisatie in staat om proactief in hun eigen team onderzoekende en passende zorg rondom levenseinde te verzorgen. Multidisciplinair met de arts en andere collega’s.

Doelstellingen
Voor dit programma kunnen verschillende doelstellingen worden geformuleerd, waar we natuurlijk de visie van jouw organisatie kunnen toevoegen en rekening houden met ziektebeelden. Doelstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn dat jouw medewerkers na afloop:

  • weten wat zorg rondom het levenseinde in de VG sector betekent;
  • kunnen benoemen wat hun rol als begeleider in de zorg rondom het levenseinde is;
  • de benodigde communicatieve- en signalerende vaardigheden hebben om op proactieve wijze passende zorg te kunnen bieden rondom het levenseinde;
  • op de hoogte zijn van het rouwproces en in staat zijn om de cliënt/bewoner hierin te begeleiden;
  • in staat zijn om signalen van pijn en ongemak te herkennen en weten hoe zij binnen hun rol als begeleider hierop de zorg proactief kunnen afstemmen met de behandelaars.

Ondersteuning door KMBV online leeromgeving
Naast de fysieke trainingen maken de deelnemers gebruik van de KMBV online leeromgeving. De deelnemers vinden hier inhoudelijke informatie over de training, leermaterialen zoals artikelen, presentaties en eventueel huiswerk. Voor aanvang van de training ontvangen alle deelnemers een persoonlijke uitnodiging met een inlogcode en de werkwijze voor het gebruik van de online leeromgeving. De training wordt door ons gepersonaliseerd met jullie logo voor de juiste look and feel.

Maatwerkprogramma’s
Wij gaan graag vrijblijvend met jou in gesprek zodat we een op maat gemaakte opleiding kunnen aanbieden die aansluit bij jouw opleidingsvraag.  Voorbeelden van onderwerpen die aanbod kunnen komen zijn:

  • Levenseinde in de VG sector, kennis en inzicht
  • Rouw en afscheid nemen
  • Pijn en medicatie, hoe dan?

Open training
Deze opleiding wordt ook individuele zorgprofessional aangeboden. Kijk dan hier voor de open training:  Open Training passende zorg rondom het levenseinde in de VG sector.

 

Trainingsduur

De trainingsduur van het standaard programma is 2 dagen, desgewenst wordt het programma uitgebreid.


Doelgroep

De doelgroep voor deze training zijn begeleiders in de verstandelijk gehandicapten zorg.


Prijsopgave

Neem contact met ons op via bovenstaande 'Contact' button. We maken graag, geheel vrijblijvend, kosteloos een voorstel op maat.