U bevindt zich hier: Home » Nieuwe startdatum ‘Basistraining palliatieve zorg’ bekend

Nieuwe startdatum ‘Basistraining palliatieve zorg’ bekend

Geplaatst op 30 januari 2024

De nieuwe startdatum van de Basistraining palliatieve zorg is bekend! Op woensdag 18 september 2024 vindt de eerste trainingsdag plaats, op onze locatie in Amersfoort.

Het bieden van effectieve en goede palliatieve zorg vraagt specifieke expertise. In deze basistraining ontvangen de deelnemers praktische en complete tools om goed om te gaan met en beter in te spelen op de zorgvraag van een cliënt in de palliatieve fase. Een bijzonder onderdeel van deze training is dat er continu een verbinding wordt gemaakt tussen theorie en praktijk: de cliënt en de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer staan gedurende de totale opleiding centraal. De training bestaat uit vier lesdagen met daarbij praktijkopdrachten.

Een van de cursisten die net de training heeft afgerond, gaf dit als feedback:
“Tijdens deze cursus heb ik heel veel kennis opgedaan die ik vrijwel meteen kon gebruiken. De theorie ga ik samen met een collega en de geestelijk verzorger bespreken en vervolgens zal hier een teamoverleg aan gewijd worden. Doordat ik veel kennis heb opgedaan, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen wat ten goede komt aan het werkplezier. We hebben als cursisten een groepsapp aangemaakt waarop we kennis kunnen delen of gewoon gelezen artikelen etc. Zo blijft het vlammetje branden en kan de kennis vermeerderen ten behoeve van de bewoners, hun naasten en natuurlijk ook collega’s.”

Mooi en fijn om te horen dat onze trainingen dit effect hebben!

Meer informatie over onze Basistraining palliatieve zorg vind je hier.