U bevindt zich hier: Home » Nieuwe data: Oriëntatiesessies voor een rol als toezichthouder in de zorg

Nieuwe data: Oriëntatiesessies voor een rol als toezichthouder in de zorg

Geplaatst op 22 juni 2023

Op dinsdag 14 en 21 november 2023 vinden de Oriëntatiesessies voor een aankomende rol als toezichthouder in de zorg plaats.

In toenemende mate is er een roep om (nieuwe) toezichthouders met een verpleegkundige achtergrond in te laten stromen bij zorginstellingen. Zij weten wat kwaliteit van zorg betekent, wat nodig is om medewerkers te motiveren en welke processen rondom de patiënt/cliënt plaatsvinden. Met een verpleegkundige achtergrond wordt een verbinding gelegd naar de praktijk, echter wel met het perspectief om de juiste dingen te doen en de dingen goed te doen.

Vanuit ons zusterlabel Avicenna Academie voor Leiderschap, regiepartner van diverse academies voor toezichthouders, leiden we per jaar al vele aankomende toezichthouders op. Daarom introduceert Opleidingsinstituut KMBV, al 30 jaar opleider van zorgprofessionals, nu speciaal voor verpleegkundigen ‘Oriëntatiesessies voor een aankomende rol als toezichthouder in de zorg’. Deze oriëntatiesessies zijn bedoeld om verpleegkundigen te laten onderzoeken of het toezichthouderschap in de zorg bij hen past. Dit doen we met een bewezen mix van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Zodat je bewust keuzes kunt maken die ertoe doen. Zo ontwikkel je de doordachte daadkracht die je nodig hebt voor het uitdagende vak van toezichthouder.

Tijdens deze tweedaagse opleiding wordt inzicht geboden in toezichthoudende processen, interactief getraind en samengewerkt met diverse ervaringsdeskundigen:

  • Beatrix van Emmerik; een ervaren toezichthouder met een bestuurlijke achtergrond
  • Hester Vermeulen; een nieuwe toezichthouder met een verpleegkundige achtergrond
  • Dick Webbink; een ervaren consultant selectie en werving voor toezichthouders

Hierdoor ontdekken de deelnemers of het vak passend is, welke stappen nodig zijn en wat de meerwaarde is van de vakinhoudelijke achtergrond als verpleegkundige voor een rol als toezichthouder.

Lees hier meer over deze sessies.

Klik hier om je aan te melden.