Deelnemers vertellen… Opleiding tot trainer en toetser

Geplaatst op 18 maart 2022

Opleiding tot trainer en toetser vernieuwd! Een deelnemer vertelt…

In maart vond lesdag 2 van de open Opleiding tot trainer en toetser in Amersfoort plaats. Hieronder lees je een korte terugblik vanuit de deelnemers aan deze opleiding. Een leuk inkijkje in een opleidingsdag!

Alle 12 deelnemers arriveerden met positieve zin op onze trainingslocatie in Amersfoort, blij om hun mededeelnemers weer te zien en te spreken. Wouter van De Twentse Zorgcentra, VG sector, was één van de deelnemers aan deze dag. Hij vertelt dat hij op zoek was naar invulling van zijn nieuwe rol als toetser. “Ik hoor hier hoe andere toetsers en organisaties zaken oppakken. Wij hadden het voorheen totaal anders georganiseerd en zijn bezig met een professionaliseringsslag. We veranderen het trainen van vaardigheden, maar ook het interne toetsen en daarvoor heb ik handvatten nodig. Die hoop ik tijdens deze opleiding te krijgen”.

Het is gebruikelijk om op een vervolgdag van een opleiding terug te blikken op de eerdere lesdagen. Op deze manier halen we samen de geleerde stof nog eens naar boven en achterhalen we wat deelnemers er in de praktijk inmiddels mee doen. Zo inspireren ze ook elkaar. Ook tijdens deze dag stond de aftrap in het teken van terugblikken met elkaar. De eerste lesdag had als onderwerp Trainen. Deelnemers vertellen: “Veel interactie”, “Ik heb jaloerse collega’s”, “Kijk nu veel meer naar de leerstijl van een deelnemer”. Yvette Helwegen, De Zorggroep, vult aan: “Ik geef al 10 jaar vaardigheidstraining, maar ik ben na de lesdag trainen van mijn geijkte pad afgegaan. Best spannend natuurlijk. De eerste 2 groepen die ik sinds de vorige lesdag heb getraind gingen hier vol op aan. Ik zag veel interactie en leren ontstaan.

Op lesdag 2 staat het leren uitvoeren van Toetsen op het lesprogramma. De trainer stelt vragen waar over wordt nagedacht zoals: Mag je de eigen groep die je hebt getraind ook toetsen? Gaan jullie met elkaar in gesprek in de organisatie over hoe jullie toetsen en wat de kaders zijn? De kans van slagen moet bij alle toetsers even hoog zijn.

De deelnemers worden uitgenodigd om de toetsrol, toetsingskaders, objectiviteit en andere thema’s stapsgewijs aan de hand van kennis en vaardigheden eigen te maken. Zo kunnen ze zelf de eerste toetsingen goed vormgeven. Voor de toetsing, tijdens de toetsing en na de toetsing. Speciaal volgens de KMBV methode. Maar uiteindelijk “is het wel de verantwoordelijkheid van de zorgprofessional zelf om bekwaam te zijn” vertelt een deelnemer tijdens de dag en daar zijn de toetsers in spe het allemaal mee eens.

 

 

 

 

Benieuwd naar de inhoud en de data van de opleiding tot Trainer en Toetser?

Benieuwd wanneer deze training weer van start gaat? Bekijk hier de data en lees meer over de  Opleiding tot trainer en toetser. 

Aanmelden voor de Opleiding tot Trainer en Toetser

Wil jij je aanmelden voor de opleiding tot Trainer en Toetser van verpleegtechnische vaardigheden? Dat kan op onze aanmeldpagina. 

Meer weten of met ons in contact komen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of trainingen? Neem contact met ons via info@kmbv.nl of bel met 0570 – 76 00 10 . We helpen je graag.