U bevindt zich hier: Home » Samenwerking Meaningful Matters en de Ella Vogelaar Academie officieel!

Samenwerking Meaningful Matters en de Ella Vogelaar Academie officieel!

Geplaatst op 30 november 2020

Op vrijdag 27 november 2020 is de samenwerking tussen de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht en Meaningful Matters officieel beklonken. De overeenkomst werd ondertekend door Jurgen van der Heijden, voorzitter van Nederland Zorgt Voor Elkaar, en Frank Seine, directeur van Meaningful Matters.

 

Frank Seine (links) en Jurgen van der Heijden ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Op de achtergrond Jan Smelik (NLZVE) en Jitske Tiemersma (Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht).

Meaningful Matters, waar opleidingsinstituut KMBV onderdeel van is, gaat de organisatie van de academie ondersteunen, een toegankelijke online leeromgeving ter beschikking stellen en de volledige administratieve afhandeling van cursussen en webinars verzorgen. Daarnaast brengen we onze grote kennis van en ervaring met het opbouwen en ontwikkelen van academies in.

Frank Seine: “Wat ons bindt is het werken aan het versterken van gemeenschapskracht in heel Nederland door het ontsluiten van kennis. Lokale en regionale bewonersinitiatieven versterken de gemeenschapskracht. Voor de vele uitdagingen waar onze samenleving voor staat hebben we deze kracht vanuit actieve bewoners hard nodig. Om zo onze samenleving ook meer duurzaam en sociaal rechtvaardig te maken. Via deze samenwerking hopen ook wij veel te leren en deze inzichten aan onze professionele doelgroepen over te dragen. We zijn er trots op dat we hieraan een bijdrage mogen leveren.”

Ook Jurgen van der Heijden van Nederland Zorgt voor Elkaar ziet grote meerwaarde: “De jarenlange ervaring van Meaningful Matters met het ondersteunen van academies zal de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht een boost geven in kwaliteit, bereik en impact van de opleidingen. Zo komt het beste van twee werelden bij elkaar.”

De komende drie maanden wordt gewerkt aan het inrichten van een laagdrempelige online leeromgeving en het opbouwen van een aanbod aan verschillende soorten opleidingen. Het uiteindelijke doel is om opleidingen aan te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van duurzame en vitale gemeenschappen in heel Nederland. Van praktisch tot meer theoretisch.

 

Website Meaningful Matters
Website Ella Vogelaar Academie