U bevindt zich hier: Home » KMBV ontwikkelde voor Thuiszorg Groot Gelre een opleidingstraject op maat

KMBV ontwikkelde voor Thuiszorg Groot Gelre een opleidingstraject op maat

Geplaatst op 27 februari 2024

Het voor Thuiszorg Groot Gelre B.V. op maat gemaakte opleidingstraject ‘Wijkverpleging klaar voor de toekomst’ is in volle gang! Dit door KMBV ontwikkelde incompany opleidingstraject biedt ca. 90 deelnemers de unieke kans om zichzelf én de zorg te versterken. Met o.a. de focus op: waar liggen jouw talenten, uitdagingen en hoe blijf je nieuwsgierig?
Een mooie en inspirerende opleiding waar we trots op zijn!

Hieronder lees je wat Thuiszorg Groot Gelre er zelf over schrijft op Linkedin:

Thuiszorg Groot Gelre richt zich op toekomstbestendige zorg: ‘Wijkverpleging klaar voor de toekomst’

Landelijk gezien komt er een grote uitdaging op ons af. De groep chronisch zieken en mensen met meerdere aandoeningen neemt toe. Zo ook de vergrijzing. Het behouden en welkom heten van nieuwe collega’s is landelijk een grote uitdaging. De zorg toekomstbestendig maken, hoe doen we dat? Deze vraagstukken hebben geleid tot het Integraal Zorg akkoord (IZA), wat door ontzettend veel zorgorganisaties is ondertekend, zo ook door ons.

Thuiszorg Groot Gelre start, gesteund door het IZA, met het traject ‘Wijkverpleging klaar voor de toekomst!’. Binnen dit traject wordt er scholing rondom taakverschuiving geboden aan alle collega’s binnen de V&V wijkverpleging. Daarbij ligt de focus op de individuele collega: waar liggen zijn of haar talenten, uitdagingen en hoe blijf je nieuwsgierig?

🎉 𝐒𝐜𝐡𝐨𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬𝐭𝐫𝐚𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐟𝐞𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐤𝐢𝐜𝐤-𝐨𝐟𝐟
De uitdaging is groot en brengt de nodige zorgen met zich mee, maar biedt ook kansen. Als start van dit prachtige scholingstraject waren er twee kick-off momenten in zalencentrum Wieleman in Westervoort waar nagenoeg alle collega’s wijkverpleging van Thuiszorg Groot Gelre bij aanwezig zijn geweest. Het waren twee bijeenkomsten met veel energie en inspirerende verhalen. Het was voelbaar dat alle collega’s gemotiveerd zijn om deze uitdaging samen aan te gaan.

👩‍🏫 𝐖𝐚𝐭 𝐡𝐨𝐮𝐝𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐧?
Binnen de wijkverpleging van onze organisatie liggen er veel taken op het bordje van de wijkverpleegkundige die ook door de rest van het team uitgevoerd kunnen worden. Sterker nog, ze zouden het heel graag willen!
Daarom starten we met een verschuiving van taken van de wijkverpleegkundige naar de verpleegkundige in de wijk, wijkziekenverzorgende, verzorgende en helpende+.

Wat wij hierbij belangrijk vinden, is dat iedere collega de kans krijgt zichzelf beter te leren kennen.Tijdens de scholing richten we de aandacht op onszelf en de ander met het DISC model. Zo krijgen collega’s zicht op de manier waarop ze met veranderingen omgaan, wat hun kwaliteiten zijn en welke teamtaken hen wel of niet passen. Naast deze persoonlijke ontwikkeling zal de scholing ook ingaan op de inhoudelijke ontwikkelingen in de zorg.

👍 𝐊𝐥𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭
De scholing die wordt geboden door Opleidingsinstituut KMBV is voor alle collega’s van V&V Wijkverpleging. Elke deskundige ontvangt zijn of haar eigen scholingstraject en deze zal het gehele jaar 2024 doorlopen.
Met dank aan subsidies van het IZA fonds richten we ons op uitdaging, zeggenschap en werkplezier en werken wij aan het behoud van onze zorgprofessionals.

Interesse in de mogelijkheden voor een op maat gemaakt opleidingstraject voor jóuw organisatie?
Je vindt hier meer informatie.