U bevindt zich hier: Home » Beleid KMBV rondom het corona virus

Beleid KMBV rondom het corona virus

Geplaatst op 26 maart 2020
*Update 4 september 2020*

Bekijk hier het corona protocol Opleidingsinstituut KMBV

Er zijn veel vragen en onzekerheden rondom het corona-virus en in het verlengde daarvan rondom de doorgang van onze leergangen. Wij houden de RIVM richtlijnen nauwgezet in de gaten en handelen daarnaar. Dat betekent wij continu afstemmen met opdrachtgevers, branche-organisaties, instellingen en andere betrokkenen.

Wij zoeken continu naar de beste afweging in verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van onze deelnemers, docenten en de samenleving EN het mensen kunnen blijven ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daartoe zullen we steeds in het moment naar de laatste inzichten beslissingen nemen. We houden deelnemers en docenten zo veel mogelijk tijdig op de hoogte. Ook zullen we alternatieven gaan bieden, zoals meer online leeromgevingen, online meetings en webinars.

Onze kernwaarden open, veerkrachtig, bezield, daadkrachtig en persoonlijk houden we daarbij steeds in het oog.

In het najaar van 2020 gaan onze opleidingen weer in live-setting plaats vinden. Voor deze bijeenkomsten houden we de onderstaande richtlijnen aan. Daarnaast hanteren we ons corona protocol, om te zorgen dat iedereen veilig en vertrouwd aan onze opleidingen kan deelnemen. Deelnemers hebben te allen tijde de mogelijkheid hun inschrijving te verschuiven naar een later moment als de omstandigheden t.a.v. het Corona virus daar aanleiding toe geven. 

  • De groepen zijn kleiner dan 30 personen.
  • Er is voor iedereen ruim voldoende persoonlijke ruimte.
  • Er worden waar nodig aanpassingen gedaan in het programma.
  • Deelnemers die vanuit hun instelling/bedrijf zijn verzocht niet deel te nemen aan bijeenkomsten i.v.m. het Corona virus kunnen kosteloos doorschuiven naar een latere editie van de leergang of online aanwezig zijn (wij faciliteren een live toegang tot de bijeenkomst en zullen docenten waar nodig hierbij ondersteunen).
  • Deelnemers die het zelf niet prettig vinden aanwezig te zijn bij een bijeenkomst in deze periode, i.v.m. het Corona virus, kunnen ervoor kiezen online aanwezig te zijn of doorschuiven naar een latere editie.
  • Deelnemers die verkoudheids- of griepverschijnselen vertonen of in hun directe omgeving iemand hebben die besmet is met het Corona-virus kunnen niet deelnemen. Ook zij kunnen kosteloos doorschuiven naar een latere editie of online deelnemen.

Behoor je tot de doelgroep of heb je vragen, dan kun je ons bereiken per mail via info@kmbv.nl of telefoon 0570-760010.

Dit bericht wordt aangepast naar aanleiding van richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en GGD.