Agenda,Nieuws

T&T woorden

Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

T&T woorden

De jaarlijkse Verdiepingsdag Trainen en Toetsen van Opleidingsinstituut KMBV vindt plaats op vrijdag 28 juni 2019 van 9.15 uur – 16.00 uur. Ook dit jaar staan er weer nieuwe thema’s op het programma. De verschillende doelgroepen voor deze verdiepingsdag zijn: trainers, docenten, toetsers, opleidings-, beleids- en kwaliteitsfunctionarissen. Klik hier voor het programma en aanmeldformulier.

Plenaire sessie ochtend
Geert Buijtenweg, trainer brein en leren en werkzaam bij het VU, geeft een presentatie over breinprikkels en de invloed ervan op het leerrendement. Hij vertelt je wat je kunt doen tijdens een training om je luisterend publiek te blijven prikkelen. Op welke manier maak jij je publiek nieuwsgierig, betrek en motiveer je ze om jouw verhaal goed over te kunnen brengen? Wat gebeurt er dan in het brein van de toehoorders zodat ze dat blijven onthouden en door jou geïnspireerd raken? Op een interactieve wijze is Geert zelf het goede voorbeeld en prikkelt jou als toehoorder tot zelfreflectie.

Nicolien van Halem vertelt vervolgens over hoe binnen een organisatie de bekwaamheid van de medewerkers op het gebied van de risicovolle en voorbehouden handelingen kan worden geborgd. Een verantwoord beleid en een juiste uitvoering van de vaardigheden in de praktijk zijn essentieel om goede zorg aan de bewoner/cliënt te bieden. Daarnaast besteedt Nicolien aandacht aan de volgende onderwerpen:

 • Basisopbouw van een verantwoord beleid
 • Leren van elkaar: er is gelegenheid voor het spiegelen met vak collega’s

Workshops middag
Naast deze plenaire sessies worden er tijdens het middagprogramma diverse workshops verzorgd. Klik hier voor het overzicht en de inhoudelijke beschrijvingen van de workshops (o.a. met het thema skillslabtoetsing of praktijktoetsing?). Per deelnemer zijn er 2 workshops te volgen.

What is in it for you?

 • Wat kun je leren van elkaar en met elkaar omtrent Trainen en Toetsen?
 • Inzicht in de nieuwe ontwikkelingen en continueren van de opgedane kennis.
 • Kritische blik en handvatten op eigen ontwikkeling als trainer/toetser.
 • Skillslab of praktijktoetsing, hoe doen anderen dit en wat zijn de do’s and don’ts?

Graag nodigen we je uit om je te informeren en inspireren en je bekwaamheid als trainer en toetser te continueren door het volgen van deze dag. Wil je weten hoe zo’n dag er nou eigenlijk uit ziet? Klik hier voor een impressie van vorig jaar.

Voor vragen of groepskorting kan je contact opnemen met Josien Wissink via 0570-760010 of via josien.wissink@kmbv.nl.

We zien je graag op vrijdag 28 juni 2019!

< Terug naar de vorige pagina

Opdrachtgevers en deelnemers zeggen over Opleidingsinstituut KMBV:

  “Met een omvangrijk ontwikkeltraject voor circa 150 wijkverpleegkundigen, de Leergang “Wijkverpleegkundige op Koers”, wordt er goed en dynamisch aangesloten op onze behoeften en uitgangspunten. Ik ben meer dan tevreden over onze samenwerking.”
  Clasine Schraa – Manager Zorgteams Tilburg Oud Zuid, Thebe Thuiszorg

  “Deze training was de eerste online training voor ons en een groot succes! Jan van der Hammen, de docent, was enthousiast, vakkundig, praktijkgericht en heeft veel kennis. Van zo’n trainer willen mijn medewerkers wel vaker een training!”
  Mathilde van Mierle – adviseur Leren & Ontwikkelen Careander, mede namens de deelnemers van een traject over de Wet zorg en dwang.

  Is een toonaangevende sparringpartner in de zorgsector

  “Opleidingsinstituut KMBV heeft bij ons gezorgd voor een leerzame en leuke scholing. De professionele inbreng en aanpak zijn ons erg bijgebleven”

  Mie van Hooijdonck – HR adviseur leren & ontwikkelen, Surplus Zorg (voorheen Stichting Elisabeth Breda)

   

  Komt met vernieuwende ontwikkeltrajecten op basis van nut en noodzaak én de menselijke maat

  “Prima! Ik ga na het practicum carrousel een stuk zekerder de wijk in.”
  Deelnemer incompany Hercertificering

  Maakt haar belofte meer dan waar

  “Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, het heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
  Sabine Meijer – ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

  “Je doet veel nieuwe kennis op, je hoort de nieuwe richtlijnen en je discussieert er met elkaar over.”
  Allie Koekoek – verpleegkundige bij het GVT team Amstelring

  “Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”
  Hennie Lammerink – GWV TechnoTeam bij Vérian

  “Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets? Ik werk nu minder op de automatische piloot”
  Ellen Ott – ZZP verpleegkundige, oud-deelneemster Vaardigheidstraining

  “Wij kijken terug op een ontzettende leerzame en leuke training. De (vernieuwde) kennis nemen we weer mee naar de werkvloer en we hebben allemaal zin om ermee aan de slag te gaan en de kennis over te dragen aan onze collega’s.”
  Deelnemers incompany traject InteraktContour

  “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het toetscarrousel. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid. “
  Humanitas DMH

  “Hele leerzame dagen met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast vindt er veel intercollegiale uitwisseling van ervaring plaats waar je in de praktijk veel aan hebt.”
  Greet Weidijk – verpleegkundige specialistisch team Icare

  “Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvaten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”
  Greetje Molenaar – kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek, oud-deelneemster Trainen en Toetsen

  “Door de expertise van de docent werd verbinding gemaakt tussen alle deelnemers en niveaus. We hebben nu een compleet inzicht in het totaal plaatje intern en extern en verlenen daardoor doelgerichtere zorg.”
  Christopher Mannessen – zorgcoördinator V&V Thuiszorg Hart voor Nederland, over het Zorgleefplan traject ‘Hart voor de cliënt’

  “De Verdiepingsdag was een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!”
  Truus Kuiper – opleidingsadviseur Liante over de jaarlijkse Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Bezoekadres

Vestiging Deventer: Stromarkt 8, 7411 PJ Deventer
Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19, 3811 HJ Amersfoort

Postadres

Postbus 292 | 7400 AG Deventer | T 0570 – 76 00 10

Deel via

Informatie

Indien u vragen heeft of nader informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Opleidingsinstituut KMBV
Stromarkt 8
Postbus 292
7400 AG Deventer

T 0570 – 76 00 10
info@kmbv.nl
www.kmbv.nl

 

Bel me terug