Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden

Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden

Startdatum 24 november 2023

De Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden is uitermate geschikt voor verpleegkundigen die sinds kort werkzaam zijn of gaan werken in specialistische of ambulante teams, zowel intra- als extramuraal.

Zij gaan hun bekwaamheid op peil brengen en/of houden op het gebied van met name hoogcomplexe verpleegtechnische vaardigheden. De Basisleergang leent zich goed voor een overstap van verpleegkundigen uit het ziekenhuis of de ambulance zorg naar de thuis- of verpleeghuiszorg. De theorie en praktijktraining sluit nauw aan bij de inhoud van de Vilans protocollen.

Deze leergang start met een gedegen voorbereiding aan de hand van speciaal geselecteerde e-learning modules. Verder vullen de deelnemers van tevoren een KMBV kennis/ontwikkelscan in. Aan de hand van deze scan werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn er diverse praktijk- en huiswerkopdrachten, welke allemaal worden behandeld tijdens de klassikale lessen. Er wordt geoefend en getoetst in een skillslab aan de hand van praktijkcasuïstiek met oog voor beroepsontwikkeling. Hoe zorg je dat je in de veranderende zorgvraag jouw rol en verantwoordelijkheid helder krijgt? De leergang wordt gegeven door zeer ervaren praktijkdocenten.

24 november 2023
 

Modules Bekijk programma

  • Module 1 - Basiskennis verpleegtechnische vaardigheden en Enterale voeding & CAPD
  • Module 2 - Infuustechnologie
  • Module 3 - Kwaliteit en organisatie van zorg
  • Module 4 - Pijnbestrijding en Palliatieve zorg algemeen deel 1
  • Module 5 - Palliatieve zorg algemeen en en Wondzorg & Tracheazorg
  • Module 6 - Oefencarrousel en toetsing

Doelgroep

Verpleegkundigen die werkzaam zijn (of gaan werken) in de thuiszorg, een specialistisch team, wijkteam of een ambulant team intramuraal.


Kosten

€ 2.550,- (inclusief locatie- en materiaalkosten, btw is niet van toepassing). Leden van V&VN krijgen 10% korting op de deelnemersprijs. STAP-budget aanvragen is mogelijk.

Onze adviseur zorgopleidingen vertelt je graag meer en kan je adviseren bij het maken van de juiste keuze. Meer weten?
KMBV_Opleidingsinstituut_Open_opleiding_Basisleergang_hoogcomplexe_vaardigheden

Module 1 - Basiskennis verpleegtechnische vaardigheden en Enterale voeding & CAPD

Amersfoort : vrijdag 24 november 2023

Voorafgaand aan deze dag vullen de deelnemers een eigen kennis- en ontwikkelscan in. Tijdens deze eerste dag wordt er ingegaan op de ontwikkelingen van richtlijnen, Evidence Based Practice en intervisie. Verder staan we stil bij de actualiteiten van het vak van (technisch) verpleegkundige. Hoe ga je daarmee om en hoe blijf je actueel? In de middag wordt de enterale voeding behandeld.

KMBV_Opleidingsinstituut_Open_opleiding_Basisleergang_hoogcomplexe_vaardigheden_omaha

Module 2 - Infuustechnologie

Amersfoort: vrijdag 1 december 2023

Infuustechnologie is nu al een vaste waarde voor ziekenhuis verplaatste zorg. De diverse infusietechnieken worden door een expert uit de praktijk uitgebreid behandeld. Er wordt ingegaan op de laatste trends en ontwikkelingen, complicaties en praktijkcasussen. Ook worden de vaardigheden gesimuleerd geoefend in het skillslab.

KMBV_Opleidingsinstituut_Open_opleiding_Basisleergang_hoogcomplexe_vaardigheden_infuus

Module 3 - Kwaliteit en organisatie van zorg

Amersfoort: vrijdag 15 december 2023

De complexiteit van zorg neemt steeds verder toe. Tijdens deze dag krijgen de deelnemers handvatten voor een zuivere triage en wordt het klinisch redeneren onder de loep genomen. Valkuilen en dilemma’s worden besproken en diverse praktijkcasussen zijn onderdeel van de les. Het expertisegebied van de Technische thuiszorgverpleegkundige staat centraal deze dag.

KMBV_Opleidingsinstituut_Open_opleiding_Basisleergang_hoogcomplexe_vaardigheden_omaha

Module 4 - Pijnbestrijding en Palliatieve zorg algemeen deel 1

Amersfoort: vrijdag 12 januari 2024

Het doel van deze dag is het vergroten van kennis en kunde rondom palliatieve zorg. Landelijke richtlijnen zijn hierbij het uitgangspunt, waarbij ook voldoende ruimte is om eigen casussen in te brengen. In de ochtend komt Pijnbestrijding aan bod en de middag staat in het teken van Sedatie.

KMBV_Opleidingsinstituut_Open_opleiding_Basisleergang_hoogcomplexe_vaardigheden_module5

Module 5 - Palliatieve zorg algemeen en en Wondzorg & Tracheazorg

Amersfoort: vrijdag 19 januari 2024

Verpleegkundigen in de VVT-sector krijgen veelvuldig te maken met palliatieve zorgverlening. Zorgverlening die om gekwalificeerde verpleegkundigen vraagt. Er wordt tijdens de ochtend aandacht besteed aan palliatieve redeneren. Tijdens de middag komen complexe wondzorg en tracheazorg aan bod.

Module 6 - Oefencarrousel en toetsing

Amersfoort: vrijdag 26 januari 2024

In de ochtend worden diverse vaardigheden geoefend. Ten slotte vindt op deze laatste lesdag in de middag een praktische toetsing plaats.

  • Deze leergang is de enige training in Nederland waarbij je op een hoog niveau de kwaliteit van hoogcomplexe vaardigheden op peil brengt.
  • Al de docenten zijn ervaren professionals en nog steeds werkzaam in de praktijk.
  • Er wordt gebruik gemaakt van actuele praktijkcasuïstiek.

De gehele training en alle e-learning modules behorende bij de training zijn geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.

In totaal zijn er 84 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.

Bekijk alle ervaringen

“Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”

Hennie Lammerink, GWV TechnoTeam bij Vérian

Via onderstaande button kan je aanmelden voor de Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden.

Aanmelden

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur zorgopleidingen Maud Valk.

Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze en beantwoordt graag jouw vraag. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Maud neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.