Opleiding tot toetser

Opleiding tot toetser

Startdatum 18 november 2024

De Opleiding tot toetser is een inhoudelijk stevige én praktische leergang voor verpleegkundigen of verzorgenden die regelmatig collega’s (gaan) toetsen en beoordelen om bekwaam te blijven. Dit programma geeft deelnemers kennis en concrete handvatten om het toetsen in de praktijk professioneel toe te passen. Daarnaast is er aandacht voor een uniforme toetscesuur en de organisatie van het interne toetsbeleid.

Essentiële theoretische kennis wordt gecombineerd met huiswerkopdrachten en de praktische toepassing in de eigen praktijk. Het resultaat is een vakbekwame en door KMBV gecertificeerde toetser.

Het programma bestaat uit 1,5 lesdagen met daarbij praktijkopdrachten (de proeve van bekwaamheid) in de eigen werkomgeving. Na afloop van de leergang vindt na een paar maanden nog een terugkomdagdeel plaats. De totale tijdsinvestering voor deze opleiding komt daarmee op 2 dagen.

18 november 2024
 

Modules Bekijk programma

  • Module 1 - Toetsen
  • Module 2 - Proeve van bekwaamheid
  • Module 3 - Terugkomdagdeel

Doelgroep

Verpleegkundigen en verzorgenden die regelmatig collega’s (gaan) toetsen en beoordelen om bekwaam en bevoegd te blijven in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen in de eigen zorgorganisatie.


Kosten

€ 890,- (inclusief locatie- en materiaalkosten, btw is niet van toepassing). Leden van V&VN krijgen 10% korting op de deelnemersprijs.

Onze adviseur zorgopleidingen vertelt je graag meer en kan je adviseren bij het maken van de juiste keuze. Meer weten?

Module 1 - Toetsen

Amersfoort: maandag 18 november 2024

Op deze lesdag wordt in gegaan op het toetsen en beoordelen van een toetssituatie. Wat is een kwalitatief goede toets en toetssituatie? Hoe beoordeel je? Wat zijn valkuilen voor beoordelaars en hoe voorkom je die? Deelnemers gaan onder andere aan de slag met de KMBV methode Voorbereiding-Beoordeling-Uitslag. Tijdens deze module wordt er veel geoefend met passende casuïstiek. Na deze module volgt een praktijkopdracht.

Module 2 - Proeve van bekwaamheid

Amersfoort: maandag 2 december 2024

Tijdens deze halve dag tonen de deelnemers door middel van een simulatieopdracht aan dat ze het toetsen beheersen. Met name de interactie en de feedback door de docent en mede-deelnemers wordt als borging voor de toekomst gebruikt. Zo kan de deelnemer in de eigen praktijk direct goed aan de slag. De leergang sluit af met een praktische opdracht waarin de deelnemers hun vaardigheden laten zien en verantwoorden.

Module 3 - Terugkomdagdeel

Online via Zoom: maandag 2 juni 2025

De opleiding wordt afgesloten met een terugkomdagdeel. Dit dagdeel is bedoeld om deelnemers hun praktijkervaringen te laten delen met anderen en de docent. Deze terugkomdag vindt een paar maanden na de laatste lesdag online plaats. De deelnemer presenteert zijn/haar praktijkervaringen. De vragen en praktijksituaties die tussentijds zijn ervaren worden behandeld. Tevens wordt tijdens deze ochtend verder geoefend met specifieke probleemsituaties en gesprekstechnieken.

  • De leergang is ontwikkeld door de expert in Nederland op het gebied van Toetsen.
  • In 2023 hebben we de leergang compleet vernieuwd met nieuwe leervormen en onderwerpen.
  • Een jaarlijkse update op je kennis en kunde is mogelijk via de landelijke KMBV Verdiepingsdag.

De gehele training is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.

In totaal zijn er 14 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.

Bekijk alle ervaringen

“Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, de leergang heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.”

Sabine Meijer, ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

Via onderstaande button kan je aanmelden voor de Opleiding tot toetser.

Aanmelden

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0570 – 76 00 10.

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en beantwoorden graag jouw vraag. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met jou.