Opleiding tot toetser

Opleiding tot toetser

Startdatum 10 november 2020

De Opleiding tot toetser is een inhoudelijk stevige én praktische leergang voor verpleegkundigen of verzorgenden die regelmatig collega’s (gaan) toetsen en beoordelen om bekwaam te blijven. Dit programma geeft deelnemers kennis en concrete handvatten om het toetsen in de praktijk professioneel toe te passen. Daarnaast is er aandacht voor een uniforme toetscesuur en de organisatie van het interne toetsbeleid.

Essentiële theoretische kennis wordt gecombineerd met huiswerkopdrachten en de praktische toepassing in de eigen praktijk. Het resultaat is een vakbekwame en door KMBV gecertificeerde toetser.

Het programma bestaat uit 1,5 lesdagen met daarbij praktijkopdrachten (de proeve van bekwaamheid) in de eigen werkomgeving.

10 november 2020
 

Modules Bekijk programma

  • Module 1 - Toetsen
  • Module 2 - Proeve van bekwaamheid

Doelgroep

Verpleegkundigen en verzorgenden die regelmatig collega’s (gaan) toetsen en beoordelen om bekwaam en bevoegd te blijven in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen in de eigen zorgorganisatie.


Kosten

€ 750,- (btw is niet van toepassing). Leden van V&VN krijgen 10% korting op de deelnemersprijs.

Onze adviseur zorgopleidingen vertelt je graag meer en kan je adviseren bij het maken van de juiste keuze. Meer weten?
Zorg opleidingen - KMBV Betere zorg door ontwikkeling

Module 1 - Toetsen

Amersfoort: 10 november 2020

In deze module wordt in gegaan op het toetsen en beoordelen van een toetssituatie. Wat is een kwalitatief goede toets en toetssituatie? Hoe beoordeel je? Wat zijn valkuilen voor beoordelaars en hoe voorkom je die? Deelnemers gaan onder andere aan de slag met de VROEG-WACKER-NU methode. Tijdens deze module wordt er veel geoefend met passende casuïstieken. Na deze module volgt een praktijkopdracht.

Zorg opleidingen toetsen - KMBV Betere zorg door ontwikkeling

Module 2 - Proeve van bekwaamheid

Amersfoort: 24 november 2020

Tijdens deze halve dag tonen de deelnemers door middel van een simulatieopdracht aan dat ze het toetsen beheersen. Met name de interactie en de feedback door de docent en mede-deelnemers wordt als borging voor de toekomst gebruikt. Zo kan de deelnemer in de eigen praktijk direct goed aan de slag. De leergang sluit af met een praktische opdracht waarin de deelnemers hun vaardigheden laten zien en verantwoorden.

De leergang is ontwikkeld door de expert in Nederland op het gebied van Toetsen.

In 2020 hebben we de leergang compleet vernieuwd met nieuwe leervormen en onderwerpen.

Een jaarlijkse update op je kennis en kunde is mogelijk via de landelijke KMBV Verdiepingsdag.

De gehele training is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.

In totaal zijn er 11 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.

Bekijk alle ervaringen

“Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, de leergang heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.”

Sabine Meijer, ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over het inschrijven voor de Leergang Toetsen is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Aanmelden

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur zorgopleidingen Marlous Steemers. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze en beantwoordt graag jouw vraag. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marlous neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.

Bekijk ook onze andere open opleidingen

  • Opleiding tot trainer en toetser

  • Vaardigheidstraining voor verzorgenden IG en verpleegkundigen

  • Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden

  • Hercertificering

  • Basistraining palliatieve zorg

  • Training Specialistische palliatieve zorg