Nieuws

nursing-eXperience

Opleidingsinstituut KMBV aanwezig op Nursing Experience

nursing-eXperience

Ook dit jaar is Opleidingsinstituut KMBV op donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018 weer aanwezig op de Nursing Experience in Ede. We hebben een plek in het skillslab en verzorgen op beide dagen een inspirerende workshop.

Skillslab (6 en 7 december)

In het skillslab van Opleidingsinstituut KMBV ga je medicatie toedienen – insuline spuiten. Je bekijkt (met collega’s) hoe een collega de vaardigheid uitoefent en bespreekt wat je anders zou (kunnen) doen binnen je organisatie/werkveld. Daarnaast gebruiken we het verleden als inspiratiebron voor de toekomst door middel van het aantrekken van oude uniformen in combinatie met een moderne fotowall. Uiteraard hebben we ook deze twee dagen weer een prijsvraag met een leuke prijs!

Workshop 6 december – Hoe toon je in jouw organisatie de kwaliteit van Verpleegtechnische Vaardigheden aan?

Hoe borgt jouw organisatie de bekwaamheid van de medewerkers op het gebied van de voorbehouden en/of risicovolle handelingen? Een verantwoord beleid en een juiste uitvoering van de vaardigheden in de praktijk zijn essentieel om goede zorg aan de bewoner/cliënt te bieden. Tijdens deze workshop gaan we hierop in. Na afloop van deze workshop heb je tips en handvatten ontvangen, die je meteen kan toepassen in je eigen praktijk. Je krijgt inzicht in de stand van zaken van jouw organisatie; hoe aantoonbaar bekwaam is jouw organisatie? Je gaat interactief met elkaar aan de slag; er is onder andere gelegenheid voor het spiegelen met collega’s uit het vak.
De workshop wordt gegeven door Nicolien van Halem, docent van Opleidingsinstituut KMBV en onderwijsontwikkelaar,

Workshop 7 december – Evidence-based practice (EBP): het best beschikbare bewijs naar je eigen zorgpraktijk halen

Hoe zit het dan met jouw eigen (jarenlange) ervaring en expertise als verpleegkundige? Hoe kun je EBP handen en voeten geven in de dagelijkse praktijk? Herken jij de vragen uit jouw praktijk? Het is goed te weten welke stappen je kunt doorlopen om EBP toe te kunnen passen. Soms werk je solistisch en hoe krijgt EBP dan een plek? Tegelijkertijd is soms een verandering binnen je eigen teamcultuur nodig om evidence-based denken en handelen een plek te geven. Dit betekent verpleegkundig leiderschap. In deze workshop leer je hoe EBP je vak een nieuwe dimensie kan geven!
De workshop wordt gegeven door Sharon van de Ven, docent Opleidingsinstituut KMBV

We hopen jou 6 of 7 december te ontmoeten bij de Nursing Experience!

< Terug naar de vorige pagina

Opdrachtgevers en deelnemers zeggen over Opleidingsinstituut KMBV:

  “Met een omvangrijk ontwikkeltraject voor circa 150 wijkverpleegkundigen, de Leergang “Wijkverpleegkundige op Koers”, wordt er goed en dynamisch aangesloten op onze behoeften en uitgangspunten. Ik ben meer dan tevreden over onze samenwerking.”
  Clasine Schraa – Manager Zorgteams Tilburg Oud Zuid, Thebe Thuiszorg

  “Deze training was de eerste online training voor ons en een groot succes! Jan van der Hammen, de docent, was enthousiast, vakkundig, praktijkgericht en heeft veel kennis. Van zo’n trainer willen mijn medewerkers wel vaker een training!”
  Mathilde van Mierle – adviseur Leren & Ontwikkelen Careander, mede namens de deelnemers van een traject over de Wet zorg en dwang.

  Is een toonaangevende sparringpartner in de zorgsector

  “Opleidingsinstituut KMBV heeft bij ons gezorgd voor een leerzame en leuke scholing. De professionele inbreng en aanpak zijn ons erg bijgebleven”

  Mie van Hooijdonck – HR adviseur leren & ontwikkelen, Surplus Zorg (voorheen Stichting Elisabeth Breda)

   

  Komt met vernieuwende ontwikkeltrajecten op basis van nut en noodzaak én de menselijke maat

  “Prima! Ik ga na het practicum carrousel een stuk zekerder de wijk in.”
  Deelnemer incompany Hercertificering

  Maakt haar belofte meer dan waar

  “Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, het heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
  Sabine Meijer – ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

  “Je doet veel nieuwe kennis op, je hoort de nieuwe richtlijnen en je discussieert er met elkaar over.”
  Allie Koekoek – verpleegkundige bij het GVT team Amstelring

  “Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”
  Hennie Lammerink – GWV TechnoTeam bij Vérian

  “Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets? Ik werk nu minder op de automatische piloot”
  Ellen Ott – ZZP verpleegkundige, oud-deelneemster Vaardigheidstraining

  “Wij kijken terug op een ontzettende leerzame en leuke training. De (vernieuwde) kennis nemen we weer mee naar de werkvloer en we hebben allemaal zin om ermee aan de slag te gaan en de kennis over te dragen aan onze collega’s.”
  Deelnemers incompany traject InteraktContour

  “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het toetscarrousel. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid. “
  Humanitas DMH

  “Hele leerzame dagen met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast vindt er veel intercollegiale uitwisseling van ervaring plaats waar je in de praktijk veel aan hebt.”
  Greet Weidijk – verpleegkundige specialistisch team Icare

  “Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvaten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”
  Greetje Molenaar – kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek, oud-deelneemster Trainen en Toetsen

  “Door de expertise van de docent werd verbinding gemaakt tussen alle deelnemers en niveaus. We hebben nu een compleet inzicht in het totaal plaatje intern en extern en verlenen daardoor doelgerichtere zorg.”
  Christopher Mannessen – zorgcoördinator V&V Thuiszorg Hart voor Nederland, over het Zorgleefplan traject ‘Hart voor de cliënt’

  “De Verdiepingsdag was een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!”
  Truus Kuiper – opleidingsadviseur Liante over de jaarlijkse Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Bezoekadres

Vestiging Deventer: Stromarkt 8, 7411 PJ Deventer
Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19, 3811 HJ Amersfoort

Postadres

Postbus 292 | 7400 AG Deventer | T 0570 – 76 00 10

Deel via

Informatie

Indien u vragen heeft of nader informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Opleidingsinstituut KMBV
Stromarkt 8
Postbus 292
7400 AG Deventer

T 0570 – 76 00 10
info@kmbv.nl
www.kmbv.nl

 

Bel me terug