U bevindt zich hier: Home » Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Leernetwerkbijeenkomst Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Bekwaam is bevoegd?

Donderdag 29 juni 2023 in Amersfoort

De Leernetwerkbijeenkomst Kwaliteitsborging door Trainen en Toetsen van Opleidingsinstituut KMBV staat voor 2023 weer op de agenda. Ook dit jaar gaan wij weer groots en vernieuwend uitpakken! Dit betekent dat er weer verschillende workshops worden aangeboden voor jou als trainer, toetser of opleidingsadviseur.

Alle oud-deelnemers van de opleiding tot (trainer en) toetser ontvangen dit jaar een speciale korting.

Het ochtendprogramma met o.a. 's Heeren Loo en Careyn

Het ochtendprogramma van deze Leernetwerkbijeenkomst wordt op veler verzoek ingevuld met het thema ‘bekwaam is bevoegd’, in plaats van aantoonbaar bekwaam. Hoe gaan we daarmee om in de zorgorganisatie? Wat betekent dit voor het toetsen van vaardigheden voor de medewerkers? Hoe behouden we inzichten in verpleegtechnische vaardigheden? Wat betekent dit voor de toetsrol? Zorgorganisaties ’s Heeren Loo en Careyn delen hoe zij dit hebben georganiseerd. Daarna gaan we met elkaar in gesprek om van en met elkaar te leren en te ervaren hoe een visie kan worden gevormd op dit gebied.

Het middagprogramma: workshops

In de middag gaan we zelf actief aan de slag en kan je deelnemen aan twee workshops.  Er zijn twee rondes met drie verschillende workshops. Na je aanmelding ontvang je van ons een email waarin jij jouw wensen kan aangeven.

Workshop ronde 1.
Keuze uit workshop A, B of C

A. Hoe verwerk je de toetsing digitaal via de Vilans Protocollen?
Sinds de protocollen van Vilans zoveel mogelijk digitaal worden ingezet, struggelen diverse toetsers met het kijken, beoordelen en de verwerking via het digitaal proces. Tijdens deze workshop gaan wij aan de slag (oefenen) en delen we tips met elkaar. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het stellen vragen aan Monique Bressers van Vilans. Workshopleiders: Jessica Mesman (KMBV) en Monique Bressers (Vilans).

B. Wat werkt wel in je training of toetsing?
Waar heb je zelf invloed op? Hoe innoveer je mee in je organisatie op toetsgebied? Tijdens deze workshop krijg je handvatten mee waardoor je de rol van trainer/toetser weer vol enthousiasme gaat uitvoeren. Workshopleider: Kim Peters (Healthnovum)

C. Wat is de essentie van het toetsen?
Toetsen van voorbehouden en risicovolle handelingen is best een uitdaging. Toets jij nou wat er toe doet of toets je wat jij belangrijk vindt? Hoe zorg je er voor dat er op een eenduidige en uniforme manier getoetst wordt in de organisatie en dat niet iedere toetser zijn eigen stokpaardjes heeft? In deze workshop gaan we met elkaar kijken naar de essentie van toetsen. Workshopleider: Albert van Eerten (KMBV)

Workshop ronde 2.
Keuze uit workshop D, E of F

D. Hoe verzorg je de training van verpleegtechnische vaardigheden met actieve werkvormen, juist ook op de werkplek locatie?
Workshopleider: Maud Huisman – Valk (KMBV)

E. Hoe verzorg je de toetsing op de werkplek?
Wat spreek je af met de cliënt? Hoe zorg je voor een mooi samenspel? Wat zijn de do’s en don’ts? Tijdens de workshop ga je oefenen met elkaar en ga je met tips en trucs aan de slag. Workshopleider: Jessica Mesman (KMBV)

F. Intercollegiale toetsing
In het ochtend programma wordt er gesproken over bekwaam is bevoegd. Ook hiervoor geldt dat een goed beleid en duidelijke afspraken belangrijk zijn. Tijdens deze workshop gaan we in kleinere kring de praktische zaken onderzoeken. Workshopleider: Albert van Eerten (KMBV) 

 

Voor wie?

  • Deze inspirerende dag is speciaal voor opleidingsadviseurs/ P&O adviseurs, trainers, toetsers, teamleiders en overige belangstellenden die meer willen weten van dit thema.
  • Alle oud-deelnemers van de ‘Opleiding tot (trainer en) toetser’ ontvangen een speciale korting!

Wil je dit niet missen? Meld je dan nu vast aan!

Kosten & Locatie

  • Locatie: Eenhoorn in Amersfoort
  • Deelnameprijs:
    • Reguliere deelnemers: € 235,-
    • Oud-deelnemer Opleiding tot (trainer en) toetser: € 195,-
  • Vijf of meer deelnemers uit één organisatie? Neem contact met ons op voor een groepsprijs.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief locatie- en materiaalkosten, btw is niet van toepassing.

Meer weten of contact met ons opnemen?

Voor vragen of groepskorting kan je contact opnemen met Josien Wissink via 0570-760010 of via josien.wissink@kmbv.nl.

We hopen je op donderdag 29 juni te mogen ontmoeten!