U bevindt zich hier: Home » Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Leernetwerkbijeenkomst Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Bekwaam is bevoegd?

Donderdag 29 juni 2023 in Amersfoort

De Leernetwerkbijeenkomst Kwaliteitsborging door Trainen en Toetsen van Opleidingsinstituut KMBV staat voor 2023 weer op de agenda. Ook dit jaar gaan wij weer groots en vernieuwend uitpakken! Dit betekent dat er weer verschillende workshops worden aangeboden voor jou als trainer, toetser of opleidingsadviseur.

Alle oud-deelnemers van de opleiding tot (trainer en) toetser ontvangen dit jaar een speciale korting.

Het ochtendprogramma met o.a. 's Heeren Loo

Het ochtendprogramma van deze Leernetwerkbijeenkomst wordt op veler verzoek ingevuld met het thema ‘bekwaam is bevoegd’, in plaats van aantoonbaar bekwaam. Hoe gaan we daarmee om in de zorgorganisatie? Wat betekent dit voor het toetsen van vaardigheden voor de medewerkers? Hoe behouden we inzichten in verpleegtechnische vaardigheden? Wat betekent dit voor de toetsrol? Zorgorganisatie ’s Heeren Loo deelt hoe zij dit hebben georganiseerd. Daarna gaan we met elkaar in gesprek om van en met elkaar te leren en te ervaren hoe een visie kan worden gevormd op dit gebied.

Het middagprogramma: workshops

In de middag ga je zelf actief aan de slag en ga je deelnemen aan twee workshops.  Er zijn twee workshoprondes met drie verschillende workshops. Na je aanmelding ontvang je van ons een email waarin jij jouw wensen kan aangeven.

Workshop ronde 1.
Keuze uit workshop A, B, C of D

A. Hoe verwerk je de toetsing digitaal via de Vilans Protocollen?
Sinds de protocollen van Vilans zoveel mogelijk digitaal worden ingezet, struggelen diverse toetsers met het kijken, beoordelen en de verwerking via het digitaal proces. Tijdens deze workshop ga jij aan de slag (oefenen) en delen we tips met elkaar. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het stellen vragen aan de speciale gast: Monique Bressers van Vilans. Workshopleiders: Jessica Mesman (KMBV) en Monique Bressers (Vilans).

B. Wat werkt wel in je training of toetsing?
Waar heb je zelf invloed op? Hoe innoveer je mee in je organisatie op toetsgebied? Tijdens deze workshop krijg je handvatten mee waardoor je de rol van trainer/toetser weer vol enthousiasme gaat uitvoeren. Workshopleider: Kim Peters (Healthnovum)

C. Wat is de essentie van het toetsen?
Toetsen van voorbehouden en risicovolle handelingen is best een uitdaging. Toets jij nou wat er toe doet of toets je wat jij belangrijk vindt? Hoe zorg je er voor dat er op een eenduidige en uniforme manier getoetst wordt in de organisatie en dat niet iedere toetser zijn eigen stokpaardjes heeft? In deze workshop gaan we met elkaar kijken naar de essentie van toetsen. Workshopleider: Albert van Eerten (KMBV)

D. Proeve van bekwaamheid 2.0
Als KMBV opgeleide toetser is het goed om je eigen uitvoeringsrol als toetser te bewaken. Daarom is er speciaal op deze dag de mogelijkheid om intercollegiaal met andere toetsers onder begeleiding van KMBV opnieuw de proeve van bekwaamheid uit te voeren. Hierdoor herijk je je uitvoering en blijft je kennis up to date en je certificaat van waarde.
Workshopleider: Antonio Baltes 

Workshop ronde 2.
Keuze uit workshop E, F, G, H.

E. Hoe verzorg je de training van verpleegtechnische vaardigheden met actieve werkvormen, juist ook op de werkplek locatie?
Klassikaal trainen is vaak niet passend met visie op leren van je zorgorganisatie. Hoe zorg je voor een leerklimaat “leren op de werkvloer” als het gaat om verpleegtechnische vaardigheden? Workshopleider: Maud Valk (KMBV)

F. Hoe verzorg je de toetsing op de werkplek?
Wat spreek je af met de cliënt? Hoe zorg je voor een mooi samenspel? Wat zijn de do’s en don’ts? Tijdens de workshop ga je oefenen met elkaar en ga je met tips en trucs aan de slag. Workshopleider: Jessica Mesman (KMBV)

G. Bekwaam is bevoegd deel 2.
In het ochtend programma wordt er gesproken over bekwaam is bevoegd. Ook hiervoor geldt dat een goed beleid en duidelijke afspraken belangrijk zijn. Tijdens deze workshop gaan we in kleinere kring de praktische zaken onderzoeken. Workshopleider: Albert van Eerten (KMBV) 

H. Proeve van bekwaamheid 2.0
Als KMBV opgeleide toetser is het goed om je eigen uitvoeringsrol als toetser te bewaken. Daarom is er speciaal op deze dag de mogelijkheid om intercollegiaal met andere toetsers onder begeleiding van KMBV opnieuw de proeve van bekwaamheid uit te voeren. Hierdoor herijk je je uitvoering en blijft je kennis up to date en je certificaat van waarde.
Workshopleider: Antonio Baltes

Voor wie?

  • Deze inspirerende dag is speciaal voor opleidingsadviseurs/ P&O adviseurs, trainers, toetsers, teamleiders en overige belangstellenden die meer willen weten van dit thema.
  • Alle oud-deelnemers van de ‘Opleiding tot (trainer en) toetser’ ontvangen een speciale korting!

Wil je dit niet missen? Meld je dan nu vast aan!

Kosten & Locatie

  • Locatie: De Eenhoorn in Amersfoort
  • Deelnameprijs:
    • Reguliere deelnemers: € 235,-
    • Oud-deelnemer Opleiding tot (trainer en) toetser: € 195,-
  • Vijf of meer deelnemers uit één organisatie? Neem contact met ons op voor een groepsprijs.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief locatie- en materiaalkosten, btw is niet van toepassing.

Meer weten of contact met ons opnemen?

Voor vragen of groepskorting kan je contact opnemen met Josien Wissink via 0570-760010 of via josien.wissink@kmbv.nl.

We hopen je op donderdag 29 juni te mogen ontmoeten!