U bevindt zich hier: Home » Opleidingsnieuws KMBV

Opleidingsnieuws KMBV

De afgelopen periode zijn er diverse nieuwe opleidingstrajecten en trainingen ontwikkeld. Lees hieronder alles over onze nieuwe en vernieuwde opleidingen.

 

Training zorgverantwoordelijke Wzd

De nieuwe Wet zorg en dwang en de nieuwe rol zorgverantwoordelijke vraagt om een goede begeleiding voor de toepassing in de praktijk. De trainingsdagen voor deze open opleiding zijn opgebouwd uit de onderwerpen:

  • Theorie en terminologie Wzd nader verklaard in praktijktaal, functie zorgverantwoordelijke wat houdt dat in?
  • Stappenplan, alternatieven onderzoek met actuele casuïstiek, beleid eigen organisatie
  • Eigen casuïstiek, finetuning eigen rol

Na deze tweedaagse training zijn de deelnemers in staat hun rol als zorgverantwoordelijke uit te voeren en daarbij het beleid en de afspraken binnen de eigen organisatie toe te passen. Deze opleiding start op maandag 8 februari.

Verdiepende workshops Wzd

KMBV Betere zorg door ontwikkeling - Wet, zorg en DwangNaast de training voor zorgverantwoordelijke Wzd bieden we ook een tweetal verdiepende workshops aan.

Workshop 1 – Dillema’s delen, leren en verbeteren na het eerste jaar

Diverse zorgverantwoordelijken zijn dit jaar gestart met het toepassen van de nieuwe rol en Wzd. Tijdens deze workshop delen we trends en ontwikkelingen en delen we dilemma’s die zorgverantwoordelijken in het eerste jaar zijn tegengekomen.

Workshop 2 – Wzd voor de wijkzorgverantwoordelijke

Voor de thuiszorg is de toepassing van de Wzd nieuw en nog niet voor zorgorganisaties in een passende vorm in het beleid geïmplementeerd. Tijdens dit dagdeel gaan we in op de toepassingen en afwijkingen in de thuiszorg.

Expert Triage

Triage zorg training - KMBV Betere zorg door ontwikkelingDoor de, speciaal door KMBV ontwikkelde, training Expert Triage ontstaat er direct kwaliteitsverbetering van zorg, kennisverdieping en leiderschapsontwikkeling van de triage verzorgende of verpleegkundige. Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals vanaf niveau 3 die tijdens hun werkzaamheden triage (gaan) toepassen en willen verbeteren. Tijdens de tweedaagse opleiding van KMBV krijgen de deelnemers handvatten en inzicht in de triageprocessen. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de communicatie en worden praktijksituaties geoefend met een actrice. 

Werken met Omaha

Het Omaha system beschikt over een helder classificatie systeem waardoor de anamnese, doelen alsmede interventies inzichtelijk gemaakt worden voor alle zorgprofessionals. Tijdens deze training wordt het gebruik van het systeem uitgelegd en veel praktijksituaties toegelicht. Alle toepassingen, overdracht naar collega’s, eenduidigheid in gebruik en praktijktips voor een goede toepassing maar ook de valkuilen komen uitgebreid aan bod.

Trajecten over het Omaha systeem kunnen ook onderdeel zijn van een uitgebreider incompany traject.

Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk

Voor dit onderwerp zijn twee incompany trainingen ontworpen.

Basistraining – Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk

Deze training is erop gericht dat de spilfunctie van de (wijk)verpleegkundige omtrent de indicatiestelling en organisatie van de zorg onderbouwd en methodisch ingevuld wordt. De deelnemer wordt meegenomen vanuit de actuele uitgangspunten van het normenkader van de zorg en de expertisegebieden van de wijkverpleegkundigen.

Expert training – Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk

Ben je al een tijd aan de slag in de wijk met het indiceren en op zoek naar actualiteit en verdieping? Wil je de kwaliteit van je indicatiestellingen toetsen en verbeteren? Deze training biedt je gelegenheid om jezelf te reflecteren door middel van een KMBV wijkverpleegkundigen scan.

Vernieuwde Hercertificering

Onze deelnemers vinden het, net als wij, belangrijk dat we steeds onze programma’s aanpassen aan de actualiteit. Daarom hebben we nu ook instructie geven opgenomen in het programma.

Van gespecialiseerde verpleegkundigen wordt tegenwoordig steeds vaker verwacht dat ze zelf een instructie kunnen geven aan een cliënt, collega of mantelzorger. Eén van de huiswerkopdrachten van de Hercertificering is het opnemen van een instructiefilmpje voor een vaardigheid. Hoe zou je de vaardigheid aanleren aan een cliënt, mantelzorger of collega? Tijdens de derde lesdag worden de instructiefilmpjes in kleine groepjes besproken. Deelnemers krijgen feedback op hun ingeleverde filmpje en geven zelf ook feedback.

Meer weten of met ons in contact komen?

Neem voor meer informatie contact op met één van onze adviseurs. We staan je graag te woord en maken indien gewenst graag een voorstel op maat voor jou of jouw zorgorganisatie.