U bevindt zich hier: Home » Opleidingsnieuws KMBV

Opleidingsnieuws KMBV

Zorg is altijd in ontwikkeling, en KMBV daarmee ook! De afgelopen periode zijn er diverse nieuwe opleidingstrajecten en trainingen ontwikkeld. Lees hieronder al ons laatste opleidingsnieuws.

 

My Learning Lab

Leren en ontwikkelen strategisch vormgeven in de zorg

Hoewel het vakgebied leren & ontwikkelen volop in beweging is en de wereld om ons heen in verandering en ontwikkeling is, is het nog geen vanzelfsprekendheid dat leren & ontwikkeling prioriteit is in een zorgorganisatie. En als leerverantwoordelijke wil je dat op een kwalitatieve wijze leren & ontwikkelen op de strategische kaart van de organisatie staat! Daarom hebben wij de opleiding My Learning Lab ontwikkeld, speciaal voor die professional die een rol vervult of gaat vervullen in het strategisch op de kaart zetten van leren en ontwikkelen in de organisatie.

In het learning lab doe je – samen met andere leer en ontwikkelexperts – ideeën op hoe je leren strategisch kunt organiseren in jouw zorgorganisatie.

Oriëntatiesessies voor een rol als toezichthouder in de zorg

Speciaal voor verpleegkundigen

Er is steeds meer behoefte aan toezichthouders in de zorg met een verpleegkundige achtergrond. Zij weten wat kwaliteit van zorg betekent, wat nodig is om medewerkers te motiveren en welke processen rondom de patiënt/cliënt plaatsvinden. Deze oriëntatiesessies zijn bedoeld om verpleegkundigen te laten onderzoeken of het toezichthouderschap in de zorg bij hen past.

Tijdens de sessies wordt er interactief getraind en samengewerkt met diverse ervaringsdeskundigen. Hierdoor ontdekken de deelnemers of het vak passend is, welke stappen nodig zijn en wat de meerwaarde is van de vakinhoudelijke achtergrond als verpleegkundige voor een rol als toezichthouder.

De editie van het voorjaar 2021 is inmiddels helemaal vol, maar dit najaar volgt een nieuwe editie van de Oriëntatiesessies. Binnenkort vind je de data hiervoor op onze website.

Expert Triage

Triage zorg training - KMBV Betere zorg door ontwikkeling Door de, speciaal door KMBV ontwikkelde, training Expert Triage ontstaat er direct kwaliteitsverbetering van zorg, kennisverdieping en leiderschapsontwikkeling van de triage verzorgende of verpleegkundige. Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals vanaf niveau 3 die tijdens hun werkzaamheden triage (gaan) toepassen en willen verbeteren. Tijdens de tweedaagse opleiding van KMBV krijgen de deelnemers handvatten en inzicht in de triageprocessen. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de communicatie en worden praktijksituaties geoefend met een actrice. 

Training zorgverantwoordelijke Wzd

De nieuwe Wet zorg en dwang en de nieuwe rol zorgverantwoordelijke vraagt om een goede begeleiding voor de toepassing in de praktijk. De trainingsdagen voor deze open opleiding zijn opgebouwd uit de onderwerpen:

  • Theorie en terminologie Wzd nader verklaard in praktijktaal, functie zorgverantwoordelijke wat houdt dat in?
  • Stappenplan, alternatieven onderzoek met actuele casuïstiek, beleid eigen organisatie
  • Eigen casuïstiek, finetuning eigen rol

Na deze tweedaagse training zijn de deelnemers in staat hun rol als zorgverantwoordelijke uit te voeren en daarbij het beleid en de afspraken binnen de eigen organisatie toe te passen. Deze opleiding start op donderdag 16 september a.s.

Werken met Omaha

Het Omaha system beschikt over een helder classificatie systeem waardoor de anamnese, doelen alsmede interventies inzichtelijk gemaakt worden voor alle zorgprofessionals. Tijdens deze training wordt het gebruik van het systeem uitgelegd en veel praktijksituaties toegelicht. Alle toepassingen, overdracht naar collega’s, eenduidigheid in gebruik en praktijktips voor een goede toepassing maar ook de valkuilen komen uitgebreid aan bod.

Trajecten over het Omaha systeem kunnen ook onderdeel zijn van een uitgebreider incompany traject.

Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk

Voor dit onderwerp zijn twee incompany trainingen ontworpen.

Basistraining – Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk

Deze training is erop gericht dat de spilfunctie van de (wijk)verpleegkundige omtrent de indicatiestelling en organisatie van de zorg onderbouwd en methodisch ingevuld wordt. De deelnemer wordt meegenomen vanuit de actuele uitgangspunten van het normenkader van de zorg en de expertisegebieden van de wijkverpleegkundigen.

Expert training – Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk

Ben je al een tijd aan de slag in de wijk met het indiceren en op zoek naar actualiteit en verdieping? Wil je de kwaliteit van je indicatiestellingen toetsen en verbeteren? Deze training biedt je gelegenheid om jezelf te reflecteren door middel van een KMBV wijkverpleegkundigen scan.

Meer weten of met ons in contact komen?

Neem voor meer informatie contact op met één van onze adviseurs. We staan je graag te woord en maken indien gewenst graag een voorstel op maat voor jou of jouw zorgorganisatie.