Als ervaren palliatieve verpleegkundige is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen zodat je brede en kwalitatief goede zorg aan je cliënt kan bieden.
De Training Specialistische palliatieve zorg bestaat uit twee topmodules met daarbij praktijkopdrachten. Deze topmodules bieden je nieuwe inzichten, behandelen de actuele ontwikkelingen en geven gelegenheid om jouw (verpleegtechnische) vaardigheden uit te breiden. De nieuw ontworpen topmodules zijn in nauwe samenspraak met de doelgroepen samengesteld. Tijdens alle modules is er veel ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek.
Beide topmodules duren twee dagen, de complete training bestaat dus uit vier lesdagen. Topmodule 1 en 2 zijn ook los van elkaar te volgen.
De nieuw ontworpen topmodules zijn in nauwe samenspraak met de doelgroep samengesteld.
Verpleegkundigen en verzorgenden die zich willen doorontwikkelen ten behoeve van de palliatieve cliënt. Zij zijn werkzaam in de thuiszorg, verpleeghuis of een hospice.
Deze eerste dag staat in het teken van een aantal actuele onderwerpen en thema’s. De docent gaat samen met de deelnemers in op palliatief redeneren in de praktijk en behandelt een aantal ziektebeelden. Onder andere COPD, hartfalen, diepe dementie en oncologie komen aan bod. Tevens wordt er een verdieping gemaakt in de communicatie met de cliënt, naasten en samenwerkingspartners (huisarts, apotheek etc.).
Het doel van deze dag is het actualiseren van de kennis en kunde rondom pijnbestrijding en het (nog beter) signaleren en analyseren van diverse vormen van het verzachten van pijn. Er wordt ingegaan op de nieuwste landelijke richtlijnen, farmacologie, palliatieve sedatie en verschillende soorten opiaten.
Infuuszorg wordt steeds meer gebruikt in de palliatieve (thuis)zorg. Tijdens deze module worden diverse soorten infuuszorg theoretisch en praktisch behandeld. Diverse soorten pompen, centraal veneuze lijnen en de port-a-cath komen onder andere aan de orde. Ook wordt het onderwerp chemotherapie en oncologie thuis of in het verpleeghuis uitvoerig behandeld.
De ochtend van deze dag staat in het teken van het oefenen van vaardigheden die behandeld zijn tijdens dag 1. Deelnemers kunnen zelf aangeven welke vaardigheden ze graag nog eens willen oefenen, voordat ze in de middag getoetst worden op de vaardigheden. Aanvullend worden in groepsverband ethische dilemma’s en ervaringen gedeeld.
Als enige opleider in Nederland bieden we in deze opleiding de palliatieve verpleegkundige de deelmodule chemo en immunotherapie thuis aan.
Hoge beoordelingen door de deelnemers.
De gehele training is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.
In totaal zijn er 28 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.
““Prima cursus! Duidelijke presentaties, goede diepgang en veel ruimte
om eigen ervaringen te delen en casussen te bespreken.”
Oud-deelneemster Training Specialistische palliatieve zorg
Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.
Brochure downloadenMeer informatie over het inschrijven voor de Training Specialistische palliatieve zorg is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.
AanmeldenHeb je een vraag of wil je meer weten over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur zorgopleidingen Marlous Steemers. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze en beantwoordt graag jouw vraag. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marlous neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.