Indiceren en organiseren van de zorg in de wijk
Deze Basistraining is erop gericht de spilfunctie van de (wijk)verpleegkundige omtrent de indicatiestelling en organisatie van de zorg onderbouwd en methodisch in te vullen.
Programma
De deelnemer wordt meegenomen in de gevolgen van de indicatiestelling van het herziene normenkader voor het expertisegebied van de wijkverpleegkundige. Door gebruik te maken van klinisch redeneren en samen beslissingen te maken met de cliënt, vormen zich passende en onderbouwde indicatiestellingen waarmee een optimale gezondheid beoogd wordt. Het verpleegkundig proces staat centraal in de training. Daarnaast gaan we aan de slag met het methodisch werken, zodat op basis van verpleegkundige diagnostiek de benodigde interventies zodanig georganiseerd worden dat eigen regie en zelfredzaamheid vergroot worden.
Ook het vastleggen van het verpleegkundig proces in het cliëntendossier vereist aandacht. In de scholing gaan we met eigen casuïstiek aan de slag om de indicatie goed vast te leggen, ongeacht welk classificatiesysteem je gebruikt (bijvoorbeeld OMAHA, NANDA, NIC, NOC).
6 dagdelen verdeeld over 3 dagen (totaal 24 uur).
(Wijk) verpleegkundigen die (gaan) indiceren in de wijk.
Tijdens de eerste dag van deze opleiding staat de landelijke wet- en regelgeving centraal, in relatie tot de maatschappelijke ontwikkelingen en het vak van verpleegkunde. Het normenkader indicatieproces is het uitgangspunt voor het indiceren en organiseren van zorg in de Zorgverzekeringswet.
De tweede dag gaan we dieper in op het verpleegkundig proces. Verpleegkunde is methodisch werken en een indicatie moet onderbouwd en resultaatgericht zijn. We lopen alle stappen van het verpleegkundig proces door en passen het toe op jouw eigen casuïstiek.
De derde en laatste dag staat in het teken van de benodigde competenties voor het indiceren en organiseren van zorg. Welke kennis, vaardigheden en attitude zijn belangrijk om te komen tot een goede indicatie en resultaten van zorg? En hoe neem je daar andere teamleden in mee? Ook hier gaan we aan de slag met het toepassen van deze competenties op casuïstiek uit de eigen praktijk.
Marjolein Zilverentant heeft ruim 30 jaar ervaring in de wijkverpleging. Zij is ooit begonnen bij het Oranje-Groene Kruis als wijkverpleegkundige van “de wieg tot het graf”. Zij heeft een managementopleiding gedaan, is werkzaam geweest…
» Lees meerDe Basistraining vakbekwaam indiceren is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.
In totaal zijn er 24 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.
Meld je via onderstaande button aan voor de Basistraining vakbekwaam indiceren.
AanmeldenHeb je een vraag over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en/of een persoonlijk advies. Je kunt ons op diverse manieren bereiken. Bel ons op telefoonnummer 0570 – 76 00 10 of stuur een mail naar info@kmbv.nl.
Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.