Training procesbegeleider intercollegiale toetsing

In het herziene normenkader indicatieproces is opgenomen dat de wijkverpleegkundige aantoonbaar vakbekwaam is, waarbij de verpleegkundige minimaal driemaal per jaar aantoonbaar deelneemt aan intercollegiale toetsing met als onderwerp indicatiestelling Zvw. En tijdens een van deze momenten dienen zij een eigen indicatie in te brengen. De vraag naar intercollegiale toetsers neemt de komende jaren toe. Is jouw organisatie er klaar voor?

De Training procesbegeleider intercollegiale toetsing voor is speciaal voor wijkverpleegkundigen die collega’s willen gaan begeleiden tijdens de intercollegiale toetsing. Gedurende drie dagdelen worden de benodigde kennis en vaardigheden behandeld, zodat zij in staat zijn om intercollegiale toetsing vorm te geven, zowel binnen hun eigen organisatie als in samenwerking met collega’s uit andere organisaties.

Training procesbegeleider intercollegiale toetsing - Opleidingsinstituut KMBV

Bekwaam in het begeleiden van intercollegiale toetsing rondom indicatiestelling

KMBV zorg opleidingen

Doelgroep: Verpleegkundigen die werkzaam zijn in de wijk.
Duur: Deze incompany training duurt in basis 1,5 dag, maar kan naar wens worden gemaakt. We werken hierin modulair: eventueel uitbreiding is mogelijk met modules op andere zorgvraagstukken. Denk aan de masterclass indiceren, of werken met Omaha.

 

Op de eerste dag van deze training leren deelnemers het doel van de intercollegiale toetsing, het verschil tussen intervisie en intercollegiale toetsing en verschillende methodieken voor het uitvoeren van deze toetsing. Daarnaast worden de relevante beroepsstandaarden en wet- en regelgeving besproken, die nodig zijn om indicaties te toetsen. Er wordt ook ingegaan op basiskennis van groepsdynamica. Deelnemers oefenen met het uitvoeren van intercollegiale toetsing aan de hand van een eigen zorgplan, waarin de indicatie is vastgelegd.

De laatste bijeenkomst zal grotendeels besteed worden om te reflecteren op eigen ervaringen met begeleiding van intercollegiale toetsing in eigen organisatie. Dit biedt de mogelijkheid om van elkaar te leren en ervaringen te delen. Na het volgen van deze scholing voelen de deelnemers zich bekwaam in het begeleiden van de intercollegiale toetsing betreffende indicatiestelling.


Bijzonderheden:

    • Ervaren trainers met enorm veel vakkennis en eigen ervaringen
    • Voldoet aan de eisen van het nieuwe normenkader
    • Scholing altijd op basis van de laatste trends en ontwikkelingen
    • Leren van en met elkaar, onder andere door inbreng van eigen casuïstiek

Andere trainingen en programma's rondom Zorg in de wijk

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Onze programma’s en trainingen waarin het zorgen in de wijk centraal staan, bieden een gedegen basis en een scala aan mogelijkheden voor de wijkverpleegkundigen binnen jouw zorgorganisatie. Wij staan voor jou klaar en denken graag met je mee over een passend traject op maat. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze programma’s jouw zorgorganisatie kan ondersteunen bij de eisen uit het vernieuwde normenkader, op dit belangrijke zorgthema Zorg in de wijk.