U bevindt zich hier: Home » Succesvolle Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Succesvolle Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Geplaatst op 18 juli 2019

Op vrijdag 28 juni 2019 vond op locatie De Eenhoorn te Amersfoort onze jaarlijkse Verdiepingsdag ‘Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen’ plaats. Maar liefst 74 deelnemers zijn tijdens deze dag toehoorder van en deelnemer geweest aan verschillende presentaties en workshops.

‘Een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!’
Truus Kuiper, opleidingsadviseur Liante

De dag startte met een interessante bijdrage van Geert Buijtenweg, docent aan de VU, over breinprikkelend leren. Vervolgens heeft Nicolien van Halem, docent van Opleidingsinstituut KMBV, in haar presentatie het gehad over hoe binnen een organisatie de kwaliteit van Verpleegtechnische Vaardigheden kan worden aangetoond. Zij ging onder andere in op de Wet BIG II en de deelnemers zijn zelf aan de slag gegaan met een quickscan voor het beleid binnen hun organisatie op het gebied van Aantoonbaar bekwaam zijn.

Na een voedzame lunch gingen de deelnemers uiteen om verschillende workshops te volgen. In de workshops leerden zij alle ins & outs over cliëntgebonden toetsing, energizers tijdens je training en praktijkopleiding en coaching. Charissa Snip en Ahlem Azizi, verpleegkundigen bij Attent Zorg en Behandeling, lieten de deelnemers in hun workshop actief kennis maken met het B-overall. Vanuit Reade was Brenda Fibicher, verpleegkundig manager kliniek, aanwezig om meer te vertellen over hun beleid op het gebied van functiewaardering van medewerkers. Reade kiest ervoor om medewerkers te waarderen naar gelang hun kennis en kunde in plaats van aan de hand van diplomering. Tot slot gaven ook Marjan Roling en Willy van Belzen, opleidingscoördinatoren bij SVRZ, een inspirerende workshop waarin ze hun unieke 5-sporenbeleid toe hebben gelicht. SVRZ kiest er met dit beleid voor om medewerkers zoveel mogelijk bij de cliënt zelf te toetsen in plaats van in een skillslab op een fantoom.

Al met al een leerzame dag, waar verschillende medewerkers en organisaties een educatief kijkje in hun keuken gaven. Wij kijken uit naar onze volgende Verdiepingsdag en hopen jou daar ook te ontmoeten!