Wij geloven dat kwaliteit van zorg altijd beter kan. Daar leveren we graag een bijdrage aan door het ontwikkelen van mensen en organisaties. Omdat we al meer dan 30 jaar thuis zijn in zorg en welzijn, kunnen we snel inspelen op de actuele thema’s en uitdagingen die de zorg en de samenleving bezighouden. Als strategisch opleidingspartner werken we in en door alle lagen van zorg- en welzijnsorganisaties en leiden we jaarlijks duizenden zorgprofessionals in Nederland op. Vanuit ziel en zakelijkheid ontwerpen en realiseren we grootschalige ontwikkeltrajecten op maat en bieden we open opleidingen op het gebied van kwaliteit en zorgbeleving.
Als wijkverpleegkundige weet je: goede zorg begint bij een goede indicatie. Maar… hoe blijf je scherp in een vakgebied dat continu in beweging is? Het vernieuwde normenkader vraagt niet alleen om kwaliteit, maar ook om professioneel én onderbouwd indiceren. Methodisch, transparant en altijd in het belang van de cliënt. Dat vraagt iets van jou als (wijk)verpleegkundige.
Daarom ontwikkelden we de Basistraining vakbekwaam indiceren – direct toepasbaar in de praktijk. In drie modules (samen goed voor de verplichte 24 uur scholing) nemen we je mee in de gevolgen van het herziene normenkader voor het expertisegebied van de wijkverpleegkundige. Zelfredzaamheid, positieve gezondheid en eigen regie staan hierbij voorop.
Je leert indiceren op basis van verpleegkundig oordeel, actuele richtlijnen en volgens de uitgangspunten van het vernieuwde normenkader.
Wil je de training individueel volgen óf juist als team? Beide opties zijn mogelijk! 15 september start de individuele opleiding. Voor een training met jouw team komen we graag in gesprek om deze gezamenlijk vorm te geven.
Monique Hammink, directeur van onder meer KMBV, heeft een nieuw boek uitgebracht. In Van magie naar meesterschap ontdek je dat succes in je persoonlijke en professionele leven niet berust op een ‘magisch’ aangeboren talent, maar op een combinatie van verschillende meta-skills, die als het ware een grondtoon vormen. Die bepalen hoe je mentaal, emotioneel en gedragsmatig omgaat met uitdagingen, relaties en veranderingen. Meta-skills helpen je om effectief, adaptief en authentiek te handelen in uiteenlopende situaties en vergroten je flexibiliteit en effectiviteit, ongeacht de context waarin je je bevindt. Denk aan vertrouwen als basis, anders (durven) kijken, ontspannen gedrevenheid en ‘showing up’. Met de inzichten en tools uit dit boek kan iedereen deze en andere meta-skills ontwikkelen. Of je nu aan het roer staat van een organisatie, je pad als coach bewandelt of je persoonlijk leiderschap wilt versterken. Ontgrendel je eigen potentieel voor een leven vol impact. Laat je inspireren door persoonlijke ervaringen, theoretische inzichten, verhalen van de ‘meesters’ en praktische technieken en oefeningen. Zodat ook jij je meesterschap ontwikkelt in die op het oog ongrijpbare tussenruimte waar ‘het’ gebeurt en je meer voor elkaar krijgt.
“Het volgen van de module vakbekwaam indiceren was voor mij een eye opener. Er is zoveel kennis gedeeld en gestimuleerd om over belangrijke thema’s met elkaar na te denken. Wat ik heb geleerd en nu anders doe in de praktijk is dat ik veel meer kijk naar de mens in zijn totaliteit. Meer gericht ben op gezondheid dan op ziekte. Ik kan beter onderbouwen waarom ik iets doe en met welk doel.”
Sandra Timmer, Thuiszorg Groot Gelre
“De Triage training van KMBV was een waardevolle aanvulling voor de verpleegkundigen van DeSeizoenen. De training was uitgebreid, interactief en volledig afgestemd op de praktijk bij DeSeizoenen. De combinatie van heldere informatie, betrokken begeleiding en herkenbare casuïstiek maakte deze scholing niet alleen leerzaam, maar ook direct toepasbaar in het dagelijks werk.”
Team Leren & Ontwikkelen, ’s Heerenloo
“Inspirerend. Emotioneel. Herkenbaar. Realistisch. We werden meegenomen in een belevingsvoorstelling over Vrijheid en Veiligheid. Geen droge theorie, maar het verhaal van meneer De Vries dat raakte. We leerden dat het contact met het emotionele brein van een bewoner tot écht contact kan leiden. Dat achter elke vorm van onvrijwillige zorg een verhaal schuilgaat — van angst, van onbegrip, van liefde.”
Debbie Simmers, Adviseur Leren en Ontwikkelen Charim