Werken in de Wijk 2.0

» Inloggen op onze online leeromgeving

Werken in de Wijk 2.0

Impactvol leren

Een uitgebalanceerd aanbod voor medewerkers van zowel niveau 3 en 4 als niveau 5 en 6.

Op veler verzoek bieden we de meest essentiële onderdelen van onze incompany trajecten nu ook als een open leergang aan. Dit is de Leergang Verpleegkundige in de wijk annu Nu. Daarnaast zijn er diverse Vakbekwaamheidstrainingen opgesteld die specifiek op bepaalde onderwerpen ingaan.

Sinds 2015 is er veel veranderd voor zorgverleners in de wijk, onder andere op het gebied van indiceren, regie/ autonomie en wet- & regelgeving. Diverse wijkverpleegkundigen en wijkteams zijn door Opleidingsinstituut KMBV opgeleid voor de excellente uitvoering van de nieuwe rollen en competenties. Zorgorganisaties en zorgprofessionals geven aan dat het nu tijd is voor verdere verdieping en actualiseren van de bestaande kennis.

Er zijn diverse leergangen en vakbekwaamheidstrainingen ontwikkeld die aansluiten op de ontwikkelingen in de zorg met betrekking tot het wijkgericht en transmuraal werken. Het gaat uit van een optimaal samenspel tussen de verzorgenden, verpleegkundigen en wijkverpleegkundigen. De opleidingen zijn ontworpen op basis van de laatste actualiteiten en gebaseerd op:

 • Expertisegebied Wijkverpleegkundige van V&VN
 • CanMEDS-rollen
 • De praktijkervaring van wijkverpleegkundigen en zorgorganisaties

In het rapport ‘Kennisagenda wijkverpleging’ komen een aantal belangrijke kennisonderwerpen naar voren. Deze kennisonderwerpen worden momenteel al als incompany trainingen door Opleidingsinstituut KMBV aangeboden en uitgevoerd. Dit zijn onder andere de volgende trainingen:

 • Verward in de wijk
 • Leiderschap
 • Verdieping en actuele wetgeving
 • Onderbouwd indiceren
 • Aantoonbaar bekwaam

Ervaren docenten, die specialist zijn op hun eigen terrein, verzorgen het programma. De inhoud vergroot de reeds bestaande expertise. Het curriculum is hierdoor juist aanvullend op bestaande kennis en ervaring voor diegenen die wijkgericht (gaan) werken.

Opleidingsinstituut KMBV is een landelijk opleidingsinstituut. Onze leergangen vinden centraal in Nederland plaats. Wil je meer informatie over de locatie? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie of vrijblijvend een maatwerk voorstel kan je contact met ons opnemen. Onze opleidingsadviseurs helpen graag bij het inventariseren van de vraag en het opstellen van een vrijblijvend maatwerk programma. Je kan ons bereiken via 0570 – 76 00 10 of info@kmbv.nl.

Opdrachtgevers en deelnemers zeggen over Opleidingsinstituut KMBV:

  “Met een omvangrijk ontwikkeltraject voor circa 150 wijkverpleegkundigen, de Leergang “Wijkverpleegkundige op Koers”, wordt er goed en dynamisch aangesloten op onze behoeften en uitgangspunten. Ik ben meer dan tevreden over onze samenwerking.”
  Clasine Schraa – Manager Zorgteams Tilburg Oud Zuid, Thebe Thuiszorg

  Is een toonaangevende sparringpartner in de zorgsector

  “Opleidingsinstituut KMBV heeft bij ons gezorgd voor een leerzame en leuke scholing. De professionele inbreng en aanpak zijn ons erg bijgebleven”

  Mie van Hooijdonck – HR adviseur leren & ontwikkelen, Surplus Zorg (voorheen Stichting Elisabeth Breda)

   

  Komt met vernieuwende ontwikkeltrajecten op basis van nut en noodzaak én de menselijke maat

  “Prima! Ik ga na het practicum carrousel een stuk zekerder de wijk in.”
  Deelnemer incompany Hercertificering

  Maakt haar belofte meer dan waar

  “Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, het heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
  Sabine Meijer – ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

  “Je doet veel nieuwe kennis op, je hoort de nieuwe richtlijnen en je discussieert er met elkaar over.”
  Allie Koekoek – verpleegkundige bij het GVT team Amstelring

  “Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”
  Hennie Lammerink – GWV TechnoTeam bij Vérian

  “Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets? Ik werk nu minder op de automatische piloot”
  Ellen Ott – ZZP verpleegkundige, oud-deelneemster Vaardigheidstraining

  “Wij kijken terug op een ontzettende leerzame en leuke training. De (vernieuwde) kennis nemen we weer mee naar de werkvloer en we hebben allemaal zin om ermee aan de slag te gaan en de kennis over te dragen aan onze collega’s.”
  Deelnemers incompany traject InteraktContour

  “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het toetscarrousel. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid. “
  Humanitas DMH

  “Hele leerzame dagen met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast vindt er veel intercollegiale uitwisseling van ervaring plaats waar je in de praktijk veel aan hebt.”
  Greet Weidijk – verpleegkundige specialistisch team Icare

  “Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvaten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”
  Greetje Molenaar – kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek, oud-deelneemster Trainen en Toetsen

  “Door de expertise van de docent werd verbinding gemaakt tussen alle deelnemers en niveaus. We hebben nu een compleet inzicht in het totaal plaatje intern en extern en verlenen daardoor doelgerichtere zorg.”
  Christopher Mannessen – zorgcoördinator V&V Thuiszorg Hart voor Nederland, over het Zorgleefplan traject ‘Hart voor de cliënt’

  “De Verdiepingsdag was een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!”
  Truus Kuiper – opleidingsadviseur Liante over de jaarlijkse Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Bezoekadres

Vestiging Deventer: Stromarkt 8, 7411 PJ Deventer
Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19, 3811 HJ Amersfoort

Postadres

Postbus 292 | 7400 AG Deventer | T 0570 – 76 00 10

Deel via

Informatie

Indien u vragen heeft of nader informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Opleidingsinstituut KMBV
Stromarkt 8
Postbus 292
7400 AG Deventer

T 0570 – 76 00 10
info@kmbv.nl
www.kmbv.nl

 

Bel me terug