2020 Proof – Motor van de nieuwe zorg

» Inloggen op onze online leeromgeving

Verpleegkundigen 2020: Motor van de nieuwe zorg

In 2020 worden de nieuwe zorgberoepsprofielen uitgangspunt voor werken in de praktijk. Welke competenties of vakvaardigheden moeten jij of jouw zorgorganisatie toevoegen aan de bestaande vakkennis? Hoe wordt jij of jouw organisatie 2020 proof? De verpleegkundigen van nu denken mee, hebben invloed, praten en beslissen mee in alle ontwikkelingen, zowel zorginhoudelijk als op organisatorisch en strategisch niveau. Het huidige HBO-V opleidingsprofiel ziet er anders uit dan het profiel van voor 2016. Daardoor ontstaan er verschillen in kennis en kunde tussen zorgprofessionals.

woorden 2020 proof

Tijdens de nieuwe leergang ‘Verpleegkundigen 2020: Motor van de nieuwe zorg’ wordt er een brug geslagen naar de nieuwe zorgberoepsprofielen, naar de CanMEDS-rollen en naar nieuwe competenties. De deelnemers worden meegenomen in een eigen ontwikkelingsreis. Bij deze leergang ligt de focus van persoonlijk leiderschap en eigen ontwikkeling op gedrag in de relatie met de cliënt, naasten, collega’s en andere zorgprofessionals. Dat betekent dat deelnemers vanuit de inhoud van hun eigen vak vak zaken oppakken om kwaliteit van zorg te leveren, maar ook dat ze meewerken en meedenken over passende zorg voor de cliënt. Er wordt onder andere uitgebreid stilgestaan bij Klinisch redeneren, Evidence Based Practice en Organisatiekunde. Na afloop van de leergang zijn deelnemers helemaal 2020 proof.

De doelgroep voor deze nieuwe leergang is ervaren niveau 4 of 5 verpleegkundigen, werkzaam in de langdurige zorg.

Bel voor een gratis adviesgesprek of meer informatie over de leergang Motor van de nieuwe zorg naar 0570 – 76 00 10 of mail ons op info@kmbv.nl.

2020proofLeerdoelen van de leergang Motor van de nieuwe zorg

1. De deelnemer heeft inzichtelijk wat er vanuit nieuwe beroepsprofielen en expertisegebieden wordt verwacht.
2. De deelnemer heeft concrete handvatten gekregen hoe je je leiderschapskwaliteiten kunt inzetten en jezelf positioneert (Verpleegkundig leiderschap).
3. De deelnemer heeft kennis van de veranderingen en vernieuwingen, hoe je dit in gang kunt zetten en monitoren.
4. De deelnemer heeft actuele en verdiepende kennis opgedaan op het gebied van klinisch redeneren en Evidence Based Practice en kan dit verder implementeren in de organisatie.

 

Opdrachtgevers en deelnemers zeggen over Opleidingsinstituut KMBV:

  “Met een omvangrijk ontwikkeltraject voor circa 150 wijkverpleegkundigen, de Leergang “Wijkverpleegkundige op Koers”, wordt er goed en dynamisch aangesloten op onze behoeften en uitgangspunten. Ik ben meer dan tevreden over onze samenwerking.”
  Clasine Schraa – Manager Zorgteams Tilburg Oud Zuid, Thebe Thuiszorg

  Is een toonaangevende sparringpartner in de zorgsector

  “Opleidingsinstituut KMBV heeft bij ons gezorgd voor een leerzame en leuke scholing. De professionele inbreng en aanpak zijn ons erg bijgebleven”

  Mie van Hooijdonck – HR adviseur leren & ontwikkelen, Surplus Zorg (voorheen Stichting Elisabeth Breda)

   

  Komt met vernieuwende ontwikkeltrajecten op basis van nut en noodzaak én de menselijke maat

  “Prima! Ik ga na het practicum carrousel een stuk zekerder de wijk in.”
  Deelnemer incompany Hercertificering

  Maakt haar belofte meer dan waar

  “Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, het heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
  Sabine Meijer – ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

  “Je doet veel nieuwe kennis op, je hoort de nieuwe richtlijnen en je discussieert er met elkaar over.”
  Allie Koekoek – verpleegkundige bij het GVT team Amstelring

  “Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”
  Hennie Lammerink – GWV TechnoTeam bij Vérian

  “Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets? Ik werk nu minder op de automatische piloot”
  Ellen Ott – ZZP verpleegkundige, oud-deelneemster Vaardigheidstraining

  “Wij kijken terug op een ontzettende leerzame en leuke training. De (vernieuwde) kennis nemen we weer mee naar de werkvloer en we hebben allemaal zin om ermee aan de slag te gaan en de kennis over te dragen aan onze collega’s.”
  Deelnemers incompany traject InteraktContour

  “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het toetscarrousel. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid. “
  Humanitas DMH

  “Hele leerzame dagen met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast vindt er veel intercollegiale uitwisseling van ervaring plaats waar je in de praktijk veel aan hebt.”
  Greet Weidijk – verpleegkundige specialistisch team Icare

  “Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvaten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”
  Greetje Molenaar – kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek, oud-deelneemster Trainen en Toetsen

  “Door de expertise van de docent werd verbinding gemaakt tussen alle deelnemers en niveaus. We hebben nu een compleet inzicht in het totaal plaatje intern en extern en verlenen daardoor doelgerichtere zorg.”
  Christopher Mannessen – zorgcoördinator V&V Thuiszorg Hart voor Nederland, over het Zorgleefplan traject ‘Hart voor de cliënt’

  “De Verdiepingsdag was een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!”
  Truus Kuiper – opleidingsadviseur Liante over de jaarlijkse Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Informatie

Indien u vragen heeft of nader informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Opleidingsinstituut KMBV
Stromarkt 8
Postbus 292
7400 AG Deventer

T 0570 – 76 00 10
info@kmbv.nl
www.kmbv.nl

 

Bel me terug