Opleiding tot trainer en toetser

Opleiding tot trainer en toetser

Startdatum 27 mei 2024

De Opleiding tot trainer en toetser is een inhoudelijk stevige én praktische opleiding voor verpleegkundigen of verzorgenden die regelmatig collega’s trainen of gaan trainen in verpleegtechnische vaardigheden en/of toetsen en beoordelen om bekwaam te blijven.

Dit programma geeft deelnemers inzicht, kennis en concrete handvatten om het trainen en toetsen in de praktijk professioneel toe te passen. Daarnaast is er aandacht voor didactische vaardigheden, uniforme toetscesuur, organisatie toetsbeleid en trainen op de werkvloer. Essentiële theoretische kennis wordt gecombineerd met huiswerkopdrachten en de praktische toepassing in de eigen praktijk. Het resultaat is een vakbekwame en door KMBV gecertificeerde trainer en toetser. Het is ook mogelijk om de Opleiding tot toetser te volgen.

De opleiding bestaat uit 2,5 lesdagen met daarbij praktijkopdrachten in de eigen werkomgeving. Na 4 maanden vindt een online terugkomdagdeel plaats. De totale studiebelasting komt daarmee neer op 3 hele lesdagen.

27 mei 2024
 

Modules Bekijk programma

  • Module 1 - Trainen van verpleegtechnische vaardigheden
  • Module 2 - Toetsen van verpleegtechnische vaardigheden
  • Module 3 - Proeve van bekwaamheid
  • Module 4 - Terugkomdagdeel

Doelgroep

Verpleegkundigen en verzorgenden die regelmatig collega’s (gaan) trainen, toetsen en beoordelen om bekwaam en bevoegd te blijven in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen in de eigen zorgorganisatie.


Kosten

€ 1.460,- (inclusief locatie- en materiaalkosten, btw is niet van toepassing). Leden van V&VN krijgen 10% korting op de deelnemersprijs.

Onze adviseur zorgopleidingen vertelt je graag meer en kan je adviseren bij het maken van de juiste keuze. Meer weten?

Module 1 - Trainen van verpleegtechnische vaardigheden

Amersfoort: maandag 27 mei 2024

Tijdens deze module komen alle facetten van goed vaardigheidsonderwijs en bedside teaching aan bod. Hoe zorg je voor een goede voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de training? Hoe voer je vaardigheidsonderwijs zo uit, dat de deelnemer optimaal leert? Hoe geef je feedback? De diverse fasen in het leerproces worden behandeld evenals de diverse fasen in en de opbouw van een vaardigheidstraining. Aansluitend is er aandacht voor trainen en kennis delen in de praktijk. Ook het verzorgen van een instructie is onderdeel van deze dag. Na deze module volgt een praktijkopdracht.

Module 2 - Toetsen van verpleegtechnische vaardigheden

Amersfoort: maandag 10 juni 2024

In deze module wordt in gegaan op het toetsen en beoordelen van een toetssituatie. Wat is een kwalitatief goede toets en toetssituatie? Hoe beoordeel je? Wat zijn valkuilen voor beoordelaars en hoe voorkom je die? Deelnemers gaan onder andere aan de slag met de KMBV methode Voorbeeiding-Uitvoer-Uitslag. Tijdens deze module wordt er veel geoefend met passende casuïstiek. Na deze module volgt een praktijkopdracht.

Module 3 - Proeve van bekwaamheid

Amersfoort: maandag 24 juni 2024

Tijdens deze halve dag tonen de deelnemers door middel van een simulatieopdracht aan dat ze het trainen en toetsen beheersen. Met name de interactie en de feedback door de docent en mede-deelnemers wordt als borging voor de toekomst gebruikt. Zo kan de deelnemer in de eigen praktijk direct goed aan de slag. De leergang sluit af met twee praktische opdrachten (één voor trainen en één voor toetsen) waarin de deelnemers hun vaardigheden laten zien en verantwoorden.

Module 4 - Terugkomdagdeel

Online via Zoom: maandag 9 december 2024 (ochtend)

De opleiding wordt afgesloten met een terugkomdagdeel. Dit dagdeel is bedoeld om deelnemers hun praktijkervaringen te laten delen met anderen en de docent. Deze terugkomdag vindt een paar maanden na de laatste lesdag online plaats. De deelnemer presenteert zijn/haar praktijkervaringen. De vragen en praktijksituaties die tussentijds zijn ervaren worden behandeld. Tevens wordt tijdens deze ochtend verder geoefend met specifieke probleemsituaties en gesprekstechnieken.

  • De leergang is ontwikkeld door de expert in Nederland op het gebied van Toetsen.
  • In 2023 hebben we de leergang compleet vernieuwd met nieuwe leervormen en onderwerpen.
  • Een jaarlijks update op je kennis en kunde is mogelijk via de landelijke KMBV Leernetwerkbijeenkomst.

 

De gehele training is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.

In totaal zijn er 21 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.

Bekijk alle ervaringen

“Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvatten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”

Greetje Molenaar, kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek

Via onderstaande button kan je aanmelden voor de Opleiding tot trainer en toetser.

Aanmelden

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0570 – 76 00 10.

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en beantwoorden graag jouw vraag. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met jou.