Nieuws

P1030674

Succesvolle Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

P1030674

Op vrijdag 28 juni 2019 vond op locatie De Eenhoorn te Amersfoort onze jaarlijkse Verdiepingsdag ‘Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen’ plaats. Maar liefst 74 deelnemers zijn tijdens deze dag toehoorder van en deelnemer geweest aan verschillende presentaties en workshops.

‘Een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!’
Truus Kuiper, opleidingsadviseur Liante

De dag startte met een interessante bijdrage van Geert Buijtenweg, docent aan de VU, over breinprikkelend leren. Vervolgens heeft Nicolien van Halem, docent van Opleidingsinstituut KMBV, in haar presentatie het gehad over hoe binnen een organisatie de kwaliteit van Verpleegtechnische Vaardigheden kan worden aangetoond. Zij ging onder andere in op de Wet BIG II en de deelnemers zijn zelf aan de slag gegaan met een quickscan voor het beleid binnen hun organisatie op het gebied van Aantoonbaar bekwaam zijn.

Na een voedzame lunch gingen de deelnemers uiteen om verschillende workshops te volgen. In de workshops leerden zij alle ins & outs over cliëntgebonden toetsing, energizers tijdens je training en praktijkopleiding en coaching. Charissa Snip en Ahlem Azizi, verpleegkundigen bij Attent Zorg en Behandeling, lieten de deelnemers in hun workshop actief kennis maken met het B-overall. Vanuit Reade was Brenda Fibicher, verpleegkundig manager kliniek, aanwezig om meer te vertellen over hun beleid op het gebied van functiewaardering van medewerkers. Reade kiest ervoor om medewerkers te waarderen naar gelang hun kennis en kunde in plaats van aan de hand van diplomering. Tot slot gaven ook Marjan Roling en Willy van Belzen, opleidingscoördinatoren bij SVRZ, een inspirerende workshop waarin ze hun unieke 5-sporenbeleid toe hebben gelicht. SVRZ kiest er met dit beleid voor om medewerkers zoveel mogelijk bij de cliënt zelf te toetsen in plaats van in een skillslab op een fantoom.

Al met al een leerzame dag, waar verschillende medewerkers en organisaties een educatief kijkje in hun keuken gaven. Wij kijken uit naar onze volgende Verdiepingsdag op 5 juni 2020 en hopen jou daar ook te ontmoeten!

< Terug naar de vorige pagina

Opdrachtgevers en deelnemers zeggen over Opleidingsinstituut KMBV:

  “Met een omvangrijk ontwikkeltraject voor circa 150 wijkverpleegkundigen, de Leergang “Wijkverpleegkundige op Koers”, wordt er goed en dynamisch aangesloten op onze behoeften en uitgangspunten. Ik ben meer dan tevreden over onze samenwerking.”
  Clasine Schraa – Manager Zorgteams Tilburg Oud Zuid, Thebe Thuiszorg

  “Deze training was de eerste online training voor ons en een groot succes! Jan van der Hammen, de docent, was enthousiast, vakkundig, praktijkgericht en heeft veel kennis. Van zo’n trainer willen mijn medewerkers wel vaker een training!”
  Mathilde van Mierle – adviseur Leren & Ontwikkelen Careander, mede namens de deelnemers van een traject over de Wet zorg en dwang.

  Is een toonaangevende sparringpartner in de zorgsector

  “Opleidingsinstituut KMBV heeft bij ons gezorgd voor een leerzame en leuke scholing. De professionele inbreng en aanpak zijn ons erg bijgebleven”

  Mie van Hooijdonck – HR adviseur leren & ontwikkelen, Surplus Zorg (voorheen Stichting Elisabeth Breda)

   

  Komt met vernieuwende ontwikkeltrajecten op basis van nut en noodzaak én de menselijke maat

  “Prima! Ik ga na het practicum carrousel een stuk zekerder de wijk in.”
  Deelnemer incompany Hercertificering

  Maakt haar belofte meer dan waar

  “Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, het heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
  Sabine Meijer – ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

  “Je doet veel nieuwe kennis op, je hoort de nieuwe richtlijnen en je discussieert er met elkaar over.”
  Allie Koekoek – verpleegkundige bij het GVT team Amstelring

  “Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”
  Hennie Lammerink – GWV TechnoTeam bij Vérian

  “Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets? Ik werk nu minder op de automatische piloot”
  Ellen Ott – ZZP verpleegkundige, oud-deelneemster Vaardigheidstraining

  “Wij kijken terug op een ontzettende leerzame en leuke training. De (vernieuwde) kennis nemen we weer mee naar de werkvloer en we hebben allemaal zin om ermee aan de slag te gaan en de kennis over te dragen aan onze collega’s.”
  Deelnemers incompany traject InteraktContour

  “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het toetscarrousel. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid. “
  Humanitas DMH

  “Hele leerzame dagen met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast vindt er veel intercollegiale uitwisseling van ervaring plaats waar je in de praktijk veel aan hebt.”
  Greet Weidijk – verpleegkundige specialistisch team Icare

  “Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvaten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”
  Greetje Molenaar – kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek, oud-deelneemster Trainen en Toetsen

  “Door de expertise van de docent werd verbinding gemaakt tussen alle deelnemers en niveaus. We hebben nu een compleet inzicht in het totaal plaatje intern en extern en verlenen daardoor doelgerichtere zorg.”
  Christopher Mannessen – zorgcoördinator V&V Thuiszorg Hart voor Nederland, over het Zorgleefplan traject ‘Hart voor de cliënt’

  “De Verdiepingsdag was een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!”
  Truus Kuiper – opleidingsadviseur Liante over de jaarlijkse Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Bezoekadres

Vestiging Deventer: Stromarkt 8, 7411 PJ Deventer
Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19, 3811 HJ Amersfoort

Postadres

Postbus 292 | 7400 AG Deventer | T 0570 – 76 00 10

Deel via

Informatie

Indien u vragen heeft of nader informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Opleidingsinstituut KMBV
Stromarkt 8
Postbus 292
7400 AG Deventer

T 0570 – 76 00 10
info@kmbv.nl
www.kmbv.nl

 

Bel me terug