Nieuws

 

Sponsoring Marita van Maaren

fbt

Marita met Masentle

Een van de docenten van Opleidingsinstituut KMBV, Marita van Maaren, heeft afgelopen maanden in Zuid-Afrika vrijwilligerswerk gedaan bij Lebone Village. Opleidingsinstituut KMBV heeft Marita deze maanden gesponsord. Nu Marita weer terug is, vertelt zij over haar ervaringen en legt zij uit waar de sponsoring van KMBV terecht is gekomen: bij Masentle, een jonge dame van 20 jaar, voor wie een wereld open is gegaan. 

 

‘Sinds 9 jaar woont Masentle bij Lebone Village omdat haar oma niet meer voor haar kan zorgen. Haar moeder is een aantal jaar daarvoor al overleden. Helaas een herkenbare situatie voor veel kinderen in Zuid-Afrika.

Rond 6/7 jarige leeftijd is Masentle wel eens bij de kliniek geweest, maar ze weet niet meer wat daar toen uit gekomen is. Rond haar 10e/11e is ze bij Lebone komen wonen en heeft toen een bril gekregen. Hier had ze niet veel gemak van, dus deze werd weinig gedragen. Door de problemen met haar ogen is ze na Grade 7 gestopt met school. Inmiddels is ze 20 jaar en helpt ze mee in de zorg voor de kinderen bij Lebone en runt ze een naaiatelier.

Foto Marita 1Dankzij de sponsoring van Opleidingsinstituut KMBV kon er eindelijk uitgebreid onderzoek gedaan worden naar haar ogen. Masentle blijkt een chronische ontsteking te hebben die momenteel gelukkig stabiel is. Ze kan hiermee alleen contouren onderscheiden, maar geen gezichten. Inmiddels is er een passende bril gevonden waar ze baat bij heeft en die ze niet meer af zet! Ze kan precies zien hoe de draad door de naald gehaald moet worden en heeft hierdoor weer meer plezier in het naaien. Op de vraag “wat is er voor je veranderd?” volgt: “EVERYTHING! Ik kan weer zien, ik kan weer naaien, gezichten herkennen. Hier word ik blij van!”. Ze raakt geïnspireerd door komiek Steve Harvey en de interactie die hij heeft met mensen en hoe hij hen kan opvrolijken. Nu ze beter kan zien zou ze graag nog verder gaan met school om Grade 8, 9 en 10 te behalen. In de toekomst wil ze het liefst mensen helpen. Niet zozeer de verzorging van de kinderen zoals bij Lebone, maar werken met oudere mensen. In Nederland zouden we zeggen als helpende/verzorgende.’

< Terug naar de vorige pagina

Opdrachtgevers en deelnemers zeggen over Opleidingsinstituut KMBV:

  “Met een omvangrijk ontwikkeltraject voor circa 150 wijkverpleegkundigen, de Leergang “Wijkverpleegkundige op Koers”, wordt er goed en dynamisch aangesloten op onze behoeften en uitgangspunten. Ik ben meer dan tevreden over onze samenwerking.”
  Clasine Schraa – Manager Zorgteams Tilburg Oud Zuid, Thebe Thuiszorg

  “Deze training was de eerste online training voor ons en een groot succes! Jan van der Hammen, de docent, was enthousiast, vakkundig, praktijkgericht en heeft veel kennis. Van zo’n trainer willen mijn medewerkers wel vaker een training!”
  Mathilde van Mierle – adviseur Leren & Ontwikkelen Careander, mede namens de deelnemers van een traject over de Wet zorg en dwang.

  Is een toonaangevende sparringpartner in de zorgsector

  “Opleidingsinstituut KMBV heeft bij ons gezorgd voor een leerzame en leuke scholing. De professionele inbreng en aanpak zijn ons erg bijgebleven”

  Mie van Hooijdonck – HR adviseur leren & ontwikkelen, Surplus Zorg (voorheen Stichting Elisabeth Breda)

   

  Komt met vernieuwende ontwikkeltrajecten op basis van nut en noodzaak én de menselijke maat

  “Prima! Ik ga na het practicum carrousel een stuk zekerder de wijk in.”
  Deelnemer incompany Hercertificering

  Maakt haar belofte meer dan waar

  “Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, het heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
  Sabine Meijer – ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

  “Je doet veel nieuwe kennis op, je hoort de nieuwe richtlijnen en je discussieert er met elkaar over.”
  Allie Koekoek – verpleegkundige bij het GVT team Amstelring

  “Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”
  Hennie Lammerink – GWV TechnoTeam bij Vérian

  “Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets? Ik werk nu minder op de automatische piloot”
  Ellen Ott – ZZP verpleegkundige, oud-deelneemster Vaardigheidstraining

  “Wij kijken terug op een ontzettende leerzame en leuke training. De (vernieuwde) kennis nemen we weer mee naar de werkvloer en we hebben allemaal zin om ermee aan de slag te gaan en de kennis over te dragen aan onze collega’s.”
  Deelnemers incompany traject InteraktContour

  “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het toetscarrousel. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid. “
  Humanitas DMH

  “Hele leerzame dagen met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast vindt er veel intercollegiale uitwisseling van ervaring plaats waar je in de praktijk veel aan hebt.”
  Greet Weidijk – verpleegkundige specialistisch team Icare

  “Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvaten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”
  Greetje Molenaar – kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek, oud-deelneemster Trainen en Toetsen

  “Door de expertise van de docent werd verbinding gemaakt tussen alle deelnemers en niveaus. We hebben nu een compleet inzicht in het totaal plaatje intern en extern en verlenen daardoor doelgerichtere zorg.”
  Christopher Mannessen – zorgcoördinator V&V Thuiszorg Hart voor Nederland, over het Zorgleefplan traject ‘Hart voor de cliënt’

  “De Verdiepingsdag was een hele mooie dag, een dag van halen met een goede opbouw. Kortom, een zinvolle dag waar ik veel aan heb gehad!”
  Truus Kuiper – opleidingsadviseur Liante over de jaarlijkse Verdiepingsdag Kwaliteitsborging met Trainen en Toetsen

Bezoekadres

Vestiging Deventer: Stromarkt 8, 7411 PJ Deventer
Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19, 3811 HJ Amersfoort

Postadres

Postbus 292 | 7400 AG Deventer | T 0570 – 76 00 10

Deel via

Informatie

Indien u vragen heeft of nader informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Opleidingsinstituut KMBV
Stromarkt 8
Postbus 292
7400 AG Deventer

T 0570 – 76 00 10
info@kmbv.nl
www.kmbv.nl

 

Bel me terug