Professionals

» Inloggen op onze online leeromgeving

_S8A8099Bij Opleidingsinstituut KMBV werken professionals die een langjarige ervaring hebben opgebouwd in het klantgericht ontwikkelen en vormgeven van ontwikkeltrajecten op organisatie- en persoonlijk niveau. Zij combineren hun meer dan 25-jarige kennis, inzichten en ervaring van honderden ontwikkel- trajecten bij maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Zij zijn bekend met de thematieken die spelen in de gezondheidszorg (care & cure), maatschappelijke dienstverlening en welzijn en jeugdzorg.

De afgelopen jaren zijn er meer dan 500 maatprogramma’s ontwikkeld en uitgevoerd in de zorgsector en aanpalende sectoren, zoals de welzijnssector en woningcorporaties. Van enkele deelnemers tot en met duizenden per programma.

Juist de combinatie van de ervaringen in vele sectoren maakt dat Opleidingsinstituut KMBV uitermate goed in te zetten is bij het vormgeven van markt- en/of klantgerichte organisaties die werken in een maatschappelijke context en bij het opleiden van zorgprofessionals voor het ontwikkelen van hun kennis, vaardigheden en attitude.

Frank Seine

direkteur AvicennaIn 2004 nam Frank Seine samen met Chris Giebels Opleidingsinstituut KMBV over en zij startten Avicenna. Hij was en is sterk betrokken bij de ontwikkeling van circa 20 academies en/of opleidingsinstituten. Frank heeft – bij meer dan 200 opdrachtgevers en samenwerkingspartners in en buiten de zorg- en welzijnssector – vele vernieuwende ontwikkelprogramma’s gemaakt voor zowel toezichthouders, management als professionals in de zorgsector. Hij ontwikkelde ook de NVTZ Academie (voor toezichthouders in de zorg) en heeft zitting in de Onderwijscommissie van HEAD Academie (controllers in de zorgsector).

Frank heeft twaalf jaar lang diverse management- en directiefuncties bekleed bij opleidingsconcern Freia (indertijd 350 medewerkers). Samen met Chris Giebels gaf hij leiding aan o.m. de Academie voor Management, Comenius, de Academie voor Ondernemerschap en Mount Everest. Verder leidde hij MCC, Horizon Interlingua en Intermediair Management Trainingen. Na zijn HBO-opleiding HSAO Maatschappelijk Werk en de differentiatie Bestuurskunde is Frank zijn carrière begonnen bij de Kamer van Koophandel Amsterdam (externe relaties). Daarna heeft hij in de rol van Businessmanager de overstap gemaakt naar een startend informatie- en adviesbureau op het gebied van het verwerven van overheidsopdrachten. Na zes jaar heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de verkoop van dit florerende bedrijf aan Elsevier.

Frank werkt graag op de transfer vice versa van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Ondernemerschap vanuit de combinatie van ‘ziel’ en ‘zakelijkheid’ fascineert en drijft hem.

Marita van Maaren

IMG_0121Sinds 2016 is Marita van Maaren werkzaam als Senior docent Zorg bij Opleidingsinstituut KMBV. Hiervoor was zij al enkele jaren als docent actief op het gebied van Verpleegtechnische Vaardigheden.

Marita heeft jarenlange ervaring in de zorgsector. Ze had vroeger de wens om in de acute zorg terecht te komen en werd tijdens een stage op de oncologie afdeling geraakt door de impact van chronische ziekten op een patiënt en zijn omgeving. Toen werd haar duidelijk dat verpleegkunde veel meer is dan alleen een handeling uitvoeren. Aandacht voor alle aspecten van Verpleegkunde vindt Marita daarom enorm belangrijk.

Marita heeft de HBO-V en de Lerarenopleiding Verpleegkunde succesvol afgerond. Tijdens het eindassessment van de Lerarenopleiding werd de vraag gesteld: ‘Ben je nu vooral docent of verpleegkundige?’. Marita antwoorde hierop dat ze in eerste instantie nog steeds verpleegkundige is, maar haar onderwijskwaliteiten wil benutten om haar liefde voor het vak te kunnen delen met andere zorgprofessionals. Marita wil mensen graag bewust maken van hun denk- en handelswijze en ze inspireren en motiveren. Uiteraard is Marita BIG geregistreerd en lid van V&VN en het Kwaliteitsregister V&V.

Marita is tevens werkzaam als technisch thuiszorg verpleegkundige en kan daarom altijd nog perfect de link tussen theorie en praktijk leggen. Daarnaast is Marita bij de zorgorganisatie waar ze werkt betrokken bij het scholingsbeleid en bevoegdheidsregelingen rondom het verpleegtechnisch handelen. Ook heeft ze deelgenomen aan de werkgroep ‘rol en competenties van wijkverpleegkundige’.

Door de praktijk te kennen (van onderwijs en zorg), kan Marita een passend aanbod samen stellen, doorvragen waar nodig is en helpen bij het stellen van prioriteiten.

Opdrachtgevers en deelnemers zeggen over Opleidingsinstituut KMBV:

  “Met een omvangrijk ontwikkeltraject voor circa 150 wijkverpleegkundigen, de Leergang “Wijkverpleegkundige op Koers”, wordt er goed en dynamisch aangesloten op onze behoeften en uitgangspunten. Ik ben meer dan tevreden over onze samenwerking.”
  Clasine Schraa – Manager Zorgteams Tilburg Oud Zuid, Thebe Thuiszorg

  Is een toonaangevende sparringpartner in de zorgsector

  “Opleidingsinstituut KMBV heeft bij ons gezorgd voor een leerzame en leuke scholing. De professionele inbreng en aanpak zijn ons erg bijgebleven”

  Mie van Hooijdonck – HR adviseur, Stichting Elisabeth Breda

   

  Komt met vernieuwende ontwikkeltrajecten op basis van nut en noodzaak én de menselijke maat

  “Prima! Ik ga na het practicum carrousel een stuk zekerder de wijk in.”
  Deelnemer incompany Hercertificering

  Maakt haar belofte meer dan waar

  “Ik ben gesterkt in mijn eigen kennis en kunde, het heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
  Sabine Meijer – ITT verpleegkundige Stichting ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen

  “Je doet veel nieuwe kennis op, je hoort de nieuwe richtlijnen en je discussieert er met elkaar over.”
  Allie Koekoek – verpleegkundige bij het GVT team Amstelring

  “Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”
  Hennie Lammerink – GWV TechnoTeam bij Vérian

  “Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets? Ik werk nu minder op de automatische piloot”
  Ellen Ott – ZZP verpleegkundige, oud-deelneemster Vaardigheidstraining

  “Wij kijken terug op een ontzettende leerzame en leuke training. De (vernieuwde) kennis nemen we weer mee naar de werkvloer en we hebben allemaal zin om ermee aan de slag te gaan en de kennis over te dragen aan onze collega’s.”
  Deelnemers incompany traject InteraktContour

  “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van de professionaliteit van het toetscarrousel. Deelnemers die dachten op routine deel te kunnen nemen redden het daar niet mee. Deelnemers hebben meer bewustwording van hun eigen professionaliteit in handelen gecreëerd. De “eigen” toetsers voelen zich nu nog meer gesterkt in hun eigen vakbekwaamheid. “
  Humanitas DMH

  “Hele leerzame dagen met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast vindt er veel intercollegiale uitwisseling van ervaring plaats waar je in de praktijk veel aan hebt.”
  Greet Weidijk – verpleegkundige specialistisch team Icare

  “Door deze leergang voel ik mij zekerder in het structureren en organiseren van het trainen en toetsen. De geboden handvaten uit theorie en praktijk zijn goed te integreren binnen iedere organisatie.”
  Greetje Molenaar – kinderverpleegkundige Antonius Ziekenhuis Sneek, oud-deelneemster Trainen en Toetsen

 

Postadres

Postbus 292 | 7400 AG Deventer | T 0570 – 76 00 10

Deel via

Informatie

Indien u vragen heeft of nader informatie wenst, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Opleidingsinstituut KMBV
Stromarkt 8
Postbus 292
7400 AG Deventer

T 0570 – 76 00 10
info@kmbv.nl
www.kmbv.nl

 

Bel me terug