Vaardigheidstraining voor verzorgenden IG en verpleegkundigen

Vaardigheidstraining voor verzorgenden IG en verpleegkundigen

De KMBV vaardigheidstraining is speciaal voor verzorgenden IG en verpleegkundigen in de thuiszorg, die bevoegd zijn tot het uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden en die hun bekwaamheid willen vergroten of willen opfrissen.

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers de gelegenheid essentiële kennis te toetsen met behulp van diverse, speciaal geselecteerde, e-learning modules. Het geeft de deelnemers de gelegenheid om te onderzoeken in hoeverre hun kennis toereikend is over de verschillende onderdelen. Hierdoor ligt tijdens de training de aandacht op de dagelijkse praktijk.

De leergang combineert noodzakelijke theoretische basiskennis met het oefenen van de praktische vaardigheden in een skillslab. Aan de hand van de Vilans protocollen worden diverse vaardigheden geoefend en krijgen deelnemers tips en aanwijzingen van praktijkdocenten. Het uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden gaat niet om het vaardig zijn in een technisch ‘kunstje’, maar om professionele zorgkunde. Daarom wordt op de laatste dag ook extra aandacht besteed aan Effectief communiceren.

 

Modules Bekijk programma

 • Module 1 - Vaardigheden I
 • Module 2 - Vaardigheden II
 • Module 3 - Effectief communiceren en toetsing

Doelgroep

Verzorgenden IG en verpleegkundigen die (gaan) werken in de thuiszorg, een verpleeg- over verzorgingshuis of in de gehandicaptenzorg.


Kosten

€ 995,- (inclusief locatie kosten, exclusief € 50,- materiaalkosten, btw is niet van toepassing).

Onze adviseur zorgopleidingen vertelt je graag meer en kan je adviseren bij het maken van de juiste keuze. Meer weten?

Module 1 - Vaardigheden I

Amersfoort: voorjaar 2022

De persoonlijke leerwensen en huidige kennis van de deelnemers wordt geïnventariseerd en er wordt ingegaan op de Wet BIG. Dag 1 staat in het teken van wond- en stomazorg, medicatie toedienen en zwachtelen (ambulante compressie therapie). De docent geeft een theoretische introductie en gaat in op de laatste trends en ontwikkelingen.

Vaardigheidstraining voor verzorgenden IG en verpleegkundigen - Zorg opleidingen - KMBV Betere zorg door ontwikkeling

Module 2 - Vaardigheden II

Amersfoort: voorjaar 2022

De docent geeft een theoretische introductie en gaat in op de laatste trends en ontwikkelingen van de vaardigheden. Dag 2 staat in het teken van injecteren, blaasspoelen, katheteriseren (man/vrouw en suprapubisch), inbrengen neus-maagsonde, sondevoeding en verzorgen van PEG-sondes.

Vaardigheidstraining voor verzorgenden IG en verpleegkundigen - Zorg opleidingen - KMBV Betere zorg door ontwikkeling

Module 3 - Effectief communiceren en toetsing

Amersfoort: voorjaar 2022

Tijdens deze laatste dag wordt er gesimuleerd getoetst in een skillslab op de vaardigheden die zijn geoefend op dag 1 en 2. Ook wordt tijdens een workshop ‘Effectief communiceren’ gewerkt aan de professionele, procesmatige uitvoering van de handelingen. Tevens vindt er een certificaatuitreiking plaats.

Compleet aanbod voor werken in de thuiszorg:

 • Wet BIG, goede zorg
 • Medicatie toedienen
 • Verpleegtechnische vaardigheden worden uitgebreid behandeld
 • Effectief communiceren
 • Praktijktoetsing
 • Veelal gevolgd door zzp-ers

De gehele training en alle e-learning modules behorende bij de training zijn geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.

In totaal zijn er 52 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.

Bekijk alle ervaringen

“Je staat eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Waarom doe ik iets?
Ik werk nu minder op de automatische piloot.”

Ellen Ott (oud-deelneemster)

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over het inschrijven voor de Vaardigheidstraining voor verzorgenden IG en verpleegkundigen is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Aanmelden

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur zorgopleidingen Maud Huisman – Valk. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze en beantwoordt graag jouw vraag. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Maud neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.

Bekijk ook onze andere open opleidingen

 • Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden

 • Hercertificering

 • Basistraining palliatieve zorg

 • Opleiding tot toetser

 • Opleiding tot trainer en toetser

 • Training Specialistische palliatieve zorg