U bevindt zich hier: Home » Terugblik Webinar ‘Maak verschil in duurzame innovatie in de zorg’

Terugblik Webinar ‘Maak verschil in duurzame innovatie in de zorg’

Geplaatst op 4 juli 2024

Op dinsdag 25 juni vond het webinar ‘maak verschil in duurzame innovatie in de zorg’ plaats. Een korte terugblik.

Langs de thema’s waardegedreven werken en duurzaamheid onderzochten we hoe jij het verschil kan maken met duurzame innovatie in de zorg. Enkele lessen die we daaruit geleerd hebben zijn:

  • Hoe ons moreel kompas ons stuurt in het vormgeven van betekenisvol werk
    Hoe het belang van zelfreflectie, het identificeren van persoonlijke waarden en het behouden van vreugde met elkaar verband houden om betekenisvol verschil te maken. En dat emoties en verlangens een centrale rol spelen in het vormen van motivatie om uiting te geven aan waarden, waarbij voorbeeldgedrag essentieel kan zijn voor het realiseren van deze waarden in de praktijk.
  • Hoe we milieu-impact in de zorg kunnen verminderen
    Hoe je milieu-impact kan verminderen door energiebesparing en afname in het gebruik van wegwerp materialen. Met praktische tips en een benchmark met andere ziekenhuizen is geïllustreerd hoe je daarbij operationele efficiëntie kan verhogen en hoe je je milieuvoetafdruk kunt verkleinen.

Naast de inhoudelijke bijdragen van onze sprekers was er veel ruimte voor de professionele uitwisseling van voorbeelden uit jullie eigen praktijk en werd elke presentatie afgesloten met concrete acties waarmee je morgen aan de slag kunt. Zo leerden we van jullie over de inzet van Ai om administratieve werklast te verminderen en over hoe we aan de hand van waarden collega’s mee kunnen nemen in de beweging van ‘zorgen voor naar zorgen dat’. Tot slot werden er voorbeelden uitgewisseld van hoe je zichtbaar in de organisatie kunt zijn, zodat de organisatie je weet te vinden en je op die manier een netwerk creëert.