U bevindt zich hier: Home ยป Docentendag

Docentendag

Geplaatst op 27 juni 2024

Afgelopen vrijdag heeft KMBV haar jaarlijkse docentendag georganiseerd. Deze stond in het teken van verbinding en samenwerking.

We hebben onderzocht hoe we een inhoudelijke community met elkaar kunnen organiseren. Een belangrijke bevinding hierbij is dat we allen meer gebruik willen maken van onze gezamenlijke gedrevenheid om iets bij te kunnen dragen aan de complexe uitdagingen die we zien in de zorg vandaag de dag. We hebben dan ook onze professionele blikken uitgewisseld en onderzocht welke trends en ontwikkelingen we zien in de zorg en hoe wij op basis van deze inzichten als KMBV blijvend betere zorg door ontwikkeling kunnen leveren en betekenisvolle programma’s kunnen ontwikkelen.

Ook was er ruimte om onze gezamenlijke zorgen te delen over de impact van het personeelstekort op de mate van zorgkwaliteit, en wat ervoor nodig is om deze vast te kunnen houden. Tot slot hebben we, geheel in lijn met het thema van de dag, een inspirerende workshop gevolgd van Ina Ahuis over Betekenisvolle Werkrelaties. Niet alleen relevant in het samenspel tussen KMBV en docenten, maar in een groter perspectief noodzakelijk om juist in deze tijden waarin we spreken over transities binnen de zorg, te komen tot een goed samenspel en van daaruit tot passende innovaties te kunnen komen.